İsrail Başbakanı Netanyahu’nun danışmanı olan akademisyen Edy Cohen: "Mursi, askeri bir darbe ile yok edilmeseydi İsrail için bir felaket olabilirdi. Mursi, İsrail’in ulusal güvenliği için bir tehlikeydi."

Mısır'daki İsrail Mursi'yi neden ve nasıl devirdi?

*******

Mursi Mısır'da seçimi kazanınca Filistin kapılarını açtı. Filistinliler nefes aldı. Yardımlar gitmeye basladı. Mursi aynı zamanda Çin ve Rusya ile ABD çıkarına ters anlaşmalar yaptı. Türkiye'ye gelip Mısır-Türkiye birliği kuruldu. Mısır'daki ABD ve İsrail darbeyi başlattı.

********

Mısır’ın en zengin ismi “Necip Saviris” adında bir bankacı ve medya patronuydu. İsrail ve ABD onu tam destekliyordu. Mısır On TV’nin sahibi oldu. Büyük bir telefon şirketinin de sahibiydi. Darbe için medyası ile algı başlatıp finans desteği verdi. İsrail ve ABD büyüttü.

Amerika’nın Irak’ı işgalini destekledi. Mısır Devleti'ne 1 milyar dolardan fazla vergi borcu çıktı. Mursi almak istedi. Medyası ile ortalığı karıştırıp, kaos oluşturarak darbenin zeminini oluşturdu. Mısır sokaklarında Mursi karşıtlarına tomar tomar para dağıtmıştı.

*********'

Haziran 2013'te yüzbinlerce kişi meydanlara indi. Ordunun başında bulunan Sisi, 48 saatte isyan bastırılmazsa darbe yapacaklarını söyledi. Aynı anda Türkiye'de Gezi İsyanı başladı tüm illere yayıldı. Erdoğan'ın istifası istendi. 6 ay sonra 17-25 Aralık operasyonu geldi.

*********

MOSSAD kendi adamına bile acımıyordu. İsrail Başbakanı "İzak Rabin" Nil ve Fırat arasındaki Büyük İsrail'e zıt tutum izledi. Araplara topraklarını verip İsrail'in mevcut sınırları içinde kalmasını istiyordu. 1995'te yaptığı miting sırasında MOSSAD ajanı tarafından öldürüldü.

*********

28 Şubat darbesinden bir gün önce 27 Şubat 1997'de dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı İsrail’de idi. İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail Genelkurmay Başkanı Ammon Şahak ile görüştü. Karadayı “Başbakanı işten kovmak için Ankara'ya dönmem gerek!" diyerek ayrıldı.

Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı o gün İsrail'den döndü ve bir sonraki gün darbe gerçekleşti.

********

Demem o ki, Yahudi şeriatını uygulayan İsrail'e ve liderlerine uydular da, İslâm adaletini savunan Necmettin Erbakan'a uymadılar. Türkiye'deki İsrail Erbakan'ı devirdi.

*********

1973'te İsrail Kudüs'ü işgal etmeye başlayınca Kral Faysal İsrail'e destek veren Amerika başta olmak üzere tüm Batılı devletlere petrol ambargosu uygulama kararı aldı. Bu durum ABD ve Batıyı zor durumda bıraktı. İsrail'e de tehditler savurdu. İsrail yönetimi öfkelendi.

Zor durumda kalan ABD, Dışişleri Bakanı Henry Kissenger'i Kral Faysal'a gönderdi. Kissenger Kral Faysal'ı ambargo kararından vazgeçirmek için her yolu denedi. Fakat Kral Faysal yüzüne bile bakmadı.

*********

Kissinger hatıratında anlatıyor "Faysal oldukça sinirliydi. Uçağımın yakıtı bitti,deposunu doldurur musunuz dedim. Kral sert bir şekilde, ben yaşlı bir adamım,ölmeden önce tek dileğim Mescidi Aksâ'da iki rekat namaz kılmaktır! Sen bu konuda bana yardımcı olabilir misin?" dedi.

Yahudi asıllı Kissinger "Petrol kuyularınızı bombalarız" diye tehdit etti. Kral şu unutulmayacak cevabı vermişti "Petrol kuyularını bombalayabilirsiniz.Ancak unutmayın biz ve atalarımız hurma ve deve sütüyle yaşıyorduk.Yine öyle yaşayabiliriz.Ama siz petrolsüz yaşayamassınız"

Kral Faysal, 1975’te sarayında suikasta uğrar. Yeğeni Faysal bin Musaid, yanına sokularak tabanca ile iki el ateş eder. Kralı çenesinden ve kulağından vurur. Ağır yaralanan Kral Faysal ölür. Suikastı yapan Faysal bin Musaid o dönem Amerika’dan yeni gelmiştir. Her şey açık.

**********

Kral Faysal birgün Topkapı Sarayını gezereken Fahrettin Paşa'nın getirdiği kutsal eşyaları görür ve şunu der "Allah rahmet etsin Fahrettin Paşa'ya. O getirmemiş olsaydı bunları bizim bedevilerden biri alıp birkaç kuruşa satardı. Biz de şimdi nerede olduğunu bilmezdik" dedi.

Şunu asla unutmayın. İslam coğrafyasında İngiliz ve Amerikan İslamına uymayan terörist ilan edilir. Bir şekilde seçimle iktidara gelmişse darbe ile indirilir. İngiliz-Amerikan İslam'ı nedir? Direnişçi olmayan cihadsız İslam. Yani namaz kılan, oruç tutan köleler.

Mısır'daki, Arap ülkelerindeki, Türkiye'deki İsrail bitirilmeden Filistin'deki İsrail-Siyonizm bitirilemez.Siyonist lobi zor zamanlar için bu ülkelerin ordu, medya, müzik, sanat, siyaset alanına ciddi yatırımlar yaptı.İtaat etmeyen lideri bu yatırımlarla indirdi terbiye etti.

Bir 1 kişi ve ayakta görseli olabilir