İslam'ın geçmiş tarihini anlamak için siz siz olun siyasal tarihi okumayınız sosyal tarihi okuyunuz!

İslamı anlamak için tarihini anlamak için siyaset okursanız karşınıza savaşlar, çıkar, karşınıza saray darbeleri ayak oyunları çıkar. Bunlar da İslam değildir. Bir sürü akılsızlık dersleti çıkar İslam kardeşliği tavsiye ederken beş kuruş menfaat için bitişik komşusuna Amerika ile bir olup savaş çıkartmak isteyen Özal'lar çıkar. Medeniyetin en önemli unsuru olan bir devleti can mal ve namus emniyetini bertaraf ederek içinde karışıklıklar çıkartan Suriye misali olaylar, mültecileri koz olarak kullanma politikaları çıkar, sayamayacağımız birçok misal çıkar.

Ancak sosyal tarih öyle değil komşuluk ilişkileri öyle değil Vakıf hareketleri öyle değil yardımlaşma dayanışma öyle değil.

Müslümanların sosyal tarihini inceleyin şu masum Suriyeli yavrular bitişik komşumuz Elazığ Olgunlar mahallesinde iki katlı villa gibi Bahçeli bir evde kiracı olarak oturuyorlar iki aile .Ev sahipleri depremden sonra her biri 2 bin liranın üzerinde olan evlerini bunlara sembolik bir rakam olarak 400 liradan verdiler bunların ödedikleri kiradan çok daha fazla başka birçok alanda da bunlara yardım ediyor yine Elazığ'da Türkü, Kürdü, Zazası yani sıradan halk zengin de olmazsa inanın elindeki ekmeği bunlarla bölüşüyor. Afganistan'dan gelen Bir mülteci "Türkler ne kadar civanmert" diyor.

Müslümanların siyasal tarihinde eksik olan olacakları öngörmemektir.

Bundan sonra bütün arkadaşlarıma tavsiye edeceğim husus şudur lütfen iç politikaya gösterdiğiniz ilgi kadar dış politikaya da ilgi göstereniz! lütfen temeli olmayan hayali hülyalara dalmamak gerekiyor, gerçekçi olmak, komşularla barış içerisinde yaşamak onlara iyilik tavsiyelerinde bulunmak ve bütün insanlara adaleti sağlamak olmalı.

Misafirlerimizi de, mültecileri de bir an önce vatanlarına dönecek politikayı temin edecek onları daha fazla bu ülkede Per perişan olmasını önleyecek siyaset geliştirenleri desteklemek gerekir

Bir Bilal Sürgeç dahil 4 kişi, çocuk, oturan insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir