Şanlıurfa Tarım ve Orman il Müdürü Mehmet AKSOY, hafta sonu, tatil ve mesai gözetmeksizin üreticilerin sorunlarına çözüm olmaya devam ediyor.

8 ay önce göreve başladığı günden bu güne çalışmaları ve hayata geçirdiği projeleri ile üreticilerin takdirine mazhar olan Şanlıurfa Tarım ve Orman il Müdürü Mehmet AKSOY, hafta sonu, tatil ve mesai mefhumu gözetmeksizin üreticilerin yanında olarak sorunlarına çözüm olmaya devam ediyor.

“ALO ZİRAAT DOKTORUM” hattı, tüm Türkiye’nin dikkatini çekti!..

Geçtiğimiz günlerde İl Müdürü Mehmet AKSOY talimatı ile Ziraat Mühendisi Reşat BİLEN’ in proje koordinatörlüğünde hayata geçirilen projelerden olan “ALO ZİRAAT DOKTORUM” hattı  tarımın başkenti Şanlıurfa’da üreticilerden tam not alarak, gerek bitkisel ve gerekse hayvansal  üretimde karşılaşılan önemli bir eksikliğin giderilmesine vesile olmuştur. Harran Üniversitesinden akademisyenlerin de destek verdiği projeden faydalanmak isteyen çiftçiler;  7/24, 0532 413 44 63 numaralı hattı arayarak, tarımsal faaliyette karşılaştıkları tüm sorunlar başta olmak üzere bitkisel ve hayvansal üretimde sorun olan hastalık ve zararlıların teşhis ve çözümüne, alanında uzman ziraat mühendisi bir ekiple ulaşabiliyorlar.

Vatandaş “EKMEK FIRINLARININ SÜREKLİ DENETLENMESİNİ İSTİYOR” 

Fırınlarda başta temizlik ve hijyen sorunlarının takibi ve çözümünü bekleyen vatandaş, fırıncıların ekmek yapımı  hususunda ise alanında uzman kişilerce eğitilmesini istiyor. İnsan sağlığını tehdit eden kalitesiz, sağlıksız ve özensiz ekmek üretimine bir an önce dur denilmeli…  Kaliteli ekmek yapımı ile ilgili olarak SİVEREK’ te ki fırınlardan bilgi alınabilir.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde ki  mental yorgunluk, işleyişi tıkamakla birlikte tepkilere neden olmakta!

Üreticilerin il müdürlüğünde karşılaştıkları sorunların başında gelen, yıllardan beri aynı isimlerin müdürlük yaptığı şubelerde ki verimsizlikle birlikte ahbap çavuş ilişkisi, milli ekonominin temeli olan ziraat e en büyük darbe olmaktadır. Mental yorgunluğa düşmüş şube müdürleri ve personellerin görevleri  ve görev yerlerinin değiştirilmesi başta kendileri ve hizmet ettikleri kurumları adına en doğru karar olacaktır.

Tarımda Şanlıurfa Yüz yılı projeleri hızlandırılmalı

İl müdürü Mehmet AKSOY tarafından; tarımın başkenti Şanlıurfa’ ya yakışacak olan ve aynı zamanda büyük bir ihtiyaç olarak, gerek tarımsal kalkınma ve gerekse istihdama katkı sunacak olan, sera organize sanayi ve hayvancılık ile ilgili olanlarında içinde yer aldığı mega projelerden bakanlığa sunduklarını da bir an önce hayata geçirmeli…

HIZLA YAYGINLAŞAN MERA İŞGALLERİ DURDURULAMLI!..  

Kırsal mahallenin ortak alanı olarak hayvancılığın sürekliliği adına önem arz eden meralar betonlaşarak ticari alanlara dönüşmüş durumda. Uydudan da sürekli takip edilen bu alanlar korunmalı, işgalciler de cezai müeyyidelere çarptırılarak işgal edilen alanda ki yapılar da yıkılmalıdır. Vatandaş,  görev ve yetki sorumluluğu olan müdür AKSOY’ dan  bu işgallere ve işgalcilere de acilen müdahale edilmesini bekliyor.

Şanlıurfa fıstığı üreticisi olan çiftçiler de önemli adımlar bekliyor!  

Şanlıurfa fıstığı üreten çiftçiler tarım bakanlığı tarafından tanınıp her yıl fiyatın belirlenmesini isteyerek, gayri resmi piyasaya ve stokçulara yem olmak istemiyor. Üretimde en sahipsiz ve üvey evlat muamelesi gören tek çiftçi grubu olan fıstık üreticileri bakanlık tarafından ise desteklemeye tabi tutulmak istiyor ve bunun için de İl Müdürü Mehmet AKSOY’ a seslenerek çözüm beklemekteler…

Şanlıurfa’ lı çiftçilerin bir umut olarak gördüğü İl Müdürü Mehmet AKSOY makamından çok tarla da tarımın merkezinde zamanını geçiriyor. Atandığı günden bu yana takip ettiğim müdürü ben de memleket adına değerlendirilmesi gereken bir şans olarak görüyorum. Müdür beyin Valilik, Kaymakamlık ve Belediyeler ile koordineli çalışarak bu memlekete önemli katkılar sunacağı kanaatindeyim. Tam da seçim sonucu büyük bir hezimet ile tamamen etkisizleşerek  içine kapanan iktidar vekilleri ve il başkanları kurum müdürlerinden ellerini çekmişken memlekete faydalı işler yapılabilinir.

Kalın sağlıcakla…..