Bereketli Hilal olarak da bilinen toprakların üst bölgesinde yer alan şehrimiz, yüzyıllarca 16 farklı uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Tarihte iz bırakan bu uygarlıkların kalıntılarının izlerini taşıyan Adıyaman’ımız, camileri, türbeleri ve inanç durakları, doğal güzellikleri ve zengin mutfağıyla misafirlerine kültür turizminden inanç turizmine, spor turizminden sağlık ve gastronomi turizmine kadar çok zengin seçenekler sağlamaktadır. Güneşin doğuşu ve batışını izlemek isteyenler için de  her bir köşesinde muhteşem bir doğa şöleni sunmaktadır.

Farklı medeniyetlerin kesişme noktası Türkiye’nin aslında en önemli turizm potansiyellerinden olan şehrimize, Adıyaman’ımıza biz Adıyaman halkı olarak ne kadar sahip çıkıyoruz. Bunun sebebini kamu kurum ve kuruluşlarından aramak yerine vatandaş olarak kendimizde aramak gerektiğini düşünenlerdenim.

Adıyaman’ımızın dirilişi kültürümüze, tarihimize, değerlerimize, örf, adet, gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmakla olacaktır. BİZİM DİRİLİŞİMİZ ASLINDA ÖZÜMÜZDE SAKLIDIR.

Adıyaman’ın merkezi, ters lalesi, Perre antik kenti, tuz hanı, tütüncüler pazarı, etsiz çiğ köftesi, çarıkçı pazarı, kilimciler pazarı, Kahta’nın Nemrutu, karakuşu, arsemiyası, baraj mesire alanı, Besni’nin eski besnisi, kızılini, besni tavası, besni üzümü , Gölbaşı’nın tabiat harikası gölü, altınlı tarihi köprüsü, peygamber üzümü, Çelikhan’ın yüzen adaları, içmesi ,dağ keçisi, sarmalık tütünü, Gerger’in kalesi ve kalyonu, sülüklü gölü, Sincik’in kutsal heron alanı, balı, kilimcileri, Tut’un doğası, dut pekmezi kurusu vs, yamaç paraşütü, ,Samsat’ın İftiraya uğrayanlar için sabrın ,iftira atanlar için azabın sembolü Sahabe Safvan Bin Muattal’ı, dünyanın ilk bilim kurgu eserinin yazarı  Samsatlı Lukianos’u, bayram taplaması, Samsat tavası, zipline, dev salıncağı, martı adası, batık  şehir’i. Kısacası Adıyaman Merkezden, Kahta ,Besni ,Gölbaşı, Çelikhan, Gerger, Sincik, Tut ve Samsat’a kadar memleketimizin her bir köşesine sahip çıkmalıyız. Tanımalı ve tanıtmalıyız.

İç turizmin artmasında reklam ve tanıtımda klasik yöntemlerin etkisinden çok ‘tavsiyeler ‘etkili oluyor. Özellikle sosyal medyamızdaki paylaşımlar ve yüz yüze ilişkilerde arkadaş tavsiyeleri etkili. Bizde bu hususta özellikle  sosyal medyalarımızı aktif kullanıp ilimizi tanıtan paylaşımlar yapmalıyız.

Son yılların trendi olan ve turizmde büyük paya sahip Gastronomi Turizmine bizde mutfağımızla katılmalıyız. Adıyaman’ımıza Unesco Tescilli Gastronomi Şehri olmak yakışır. Eşsiz kahvaltımızla, etsiz çiğ köftemizle, Besni tavamızla, bayram taplamamızla, buhara pilavımızla, kavurmalı hıtapımızla, yarpuzlu köftemizle, meyir çorbamızla ve daha bir çok lezzetimize sahip çıkarak Antep, Hatay, Afyon’dan sonra neden biz Unesco Tescilli 4. Gastronomi Şehri olmayalım.

Yapılan araştırmalarda Dünya’da turistlerin  % 88.2 ‘si’ Tatile gideceği yeri seçerken yemek çok önemli‘ diyor. Mutfağın meşhurluğuna göre gezi rotasını belirliyor. Bizde Adıyaman olarak gastronomi turizminden payımızı almalıyız. Coğrafi İşaretli ürün sayımızı arttırmalı, lezzetlerimizle uluslararası pazara açılmalıyız.

Unutmayalım ‘Dünün güneşiyle bugünün çamaşırı kurutulmaz.’ Dünün birikimlerinden yararlanacağız ama, asıl önemli olan geleceği inşa edebilmekte. Zengin tarihi dokumuzla, eşsiz doğamızla, değerlerimizle modern çağa uygun turizm anlayışını  şartları geliştirmeliyiz.

Kısacası Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan hemşerilerimizle el ele verip 2022 yılında Adıyaman turizmini şaha kaldırmalıyız. Artık başka şehirlerin turizm atağını değil, Adıyaman’ın şahlanışını konuşmalıyız. Öyle güzel bir coğrafya ’da yaşıyoruz ki bu coğrafyaya, bu memlekete yürümek değil koşmak yakışır. Bu memlekete başarı yakışır. Haydi Adıyaman el ele verip koşma vakti, şahlanış vakti. ŞİMDİ ADIYAMAN VAKTİ.

Bizler bu memleketin evlatları olarak gelin turizm seferberliği ilan edelim. Adıyamanlılar olarak önce biz kendi memleketimizi keşfedelim. Gitmediğimiz doğa harikası olan, tarihi olan ilçelerimizi ailelerimizle, akrabalarımızla, dostlarımızla birlikte gezelim. Her köşesinde ayrı hikâye, tarih barındıran kültürümüzü dinleyelim. Sosyal medyalarımızda paylaşalım. Önce biz tanıyalım ki anlatalım, tanıtalım ve tavsiye edelim. Ben Samsat Belediye Başkanı olarak Adıyaman’ın her bir köşesinde yaşayan, il dışında yaşayan hemşerilerimizi Samsat’ımızın eşsiz doğasına, zepline, gezi teknesi, dev salıncak gibi bol macera dolu eğlence merkezine davet ediyorum. Gelin misafir edelim Samsat’ımızı önce sizlere tanıtalım.

Tüm Adıyamanlı hemşerilerimizi  İftiraya uğrayanlar için sabrın, iftira atanlar için azabın sembolü Sahabe Safvan Bin Muattal’ı  ziyaret etmeye, Aze ile Zeze’nin hikayesini dinlemeye, maceralı bir gün geçirmeniz için eğlencenin yeni adresi Samsat’a bekliyoruz.