Taş demişken; bir kültür ilim asalet cesaret ve aydınlar şehri olan Siverek’imizin Karataş’ı nın meşhur olduğunu ve halen Siverek’ in önemli sembollerinden biri olduğunu etkisiz yetkililere hatırlatmak istiyorum…

Geçen hafta Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Şanlıurfa’da Göbekli Tepe’den sonra Neolitik çağı aydınlatacak olan bir diğer arkeolojik kazının yapılacağı Karahan tepe lokasyonunda tanıtım inceleme ve planlama yaparak arkeoloji müzesinde ise “Taş Tepeler” projesi adı altında Şanlıurfa Neolitik Çağ araştırmaları projesini ulusal ve uluslararası kamuoyuna açıklamıştı.

Her şey buraya kadar normal anormal olan, taş tepeler ismi verilerek anlamsız ve basite indirgenen bir ifadenin kullanılmasına sessiz kalan yetkililerin bu, dünyaca önemli değerlerimize atfedilen taş ismine müdahale etmeyerek, önlerine konulan her şeyi onaylamalarıdır. Aksine yetkilerini ya da inisiyatiflerini kullanarak memleket adına hareket etmeleri gerekirdi. Taş Tepeler yerine Anıt Tepeler daha anlamlı olurdu.

Tabi örnekler çoğaltılabilir,  ama siyasi ve menfi çıkarları uğruna Rabia meydanı ismindeki yanlışı onaylayan zihniyetten bu şekilde memleket sevdalısı girişimler beklenmez. İl’in valisi, İl’in Büyükşehir Belediye Başkanı, İl’in Milletvekilleri, başkent Ankara’da ki Şanlıurfa’nın Bürokratları bundan sorumludurlar.

Evet sorumlular ama, Vali zaten Urfa lı değil, belediye başkanları, milletvekilleri, bürokratlar zaten makamlarında süreleri dolunca yıldırım hızıyla Şanlıurfa‘yı terk ediyorlar, yani hancı değiller yolcular.

Esas görev sivil toplum kuruluşlarına düşüyor,  STK’ sı güçlü olan bir kentin gelişmişlik ve yaşana bilirlik düzeyi yüksek olur, çünkü idarecilere memleket adına yön verirler.

Bundan mütevellit yolcu değil hancı olan Sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz, gerek vilayette gerek belediyelerde varlıklarını hissettirmelidirler aksi takdirde Şanlıurfa mevcut idarecilerin umurunda değil !..

              Vesselam.