16 yıl önce Ankara'ya yerleştiğinde Başkentte birçok şey dikkatimi çekmişti;bürokratların şehri, siyasilerin şehri, emeklilerin şehri ve daha nice güzellikleri.

Özellikle emeklilerin meşguliyeti başlı başına bir sektörü oluşturmuştu Bazı şirketler onları eğlendirmek için etkinlikler yapıyorlar gezilere götürüyorlar bazen vakıflar, hemşeri dernekleri onlara konuşmacı ve dinleyici olarak seminerler konferanslar verdiriliyordu.Hatıralar dinleniyor o seminere bendenizde tarihçi olarak gittim. Ancak konuşmadan çok dinleyici durumda kaldım. Karşımdaki emekli bir vali ona bir öğretmen olarak anlatacağımız Onun da dinleyeceği bir şey yok. Yüksek makamlarda bulunmuş olanlar emekli olduktan sonra sudan çıkmış balığa dönüyor, konuşacak içini dökecek birilerini bulmak istiyorlardı çok tatlı hatıralara sahiplerdi. Hatta Milli Eğitim'e bunları Türkiye'de çeşitli vilayetlere gönderip oradaki liselilerle oluşturan etkinlikler yapılsa faydalı olur diye dilekçe bile yazmıştım.

Koranna belasıyla Maalesef Ankara'nın bu aktivitelerini ortadan kaldırdı. Şimdi Facebook'ta Ankara'da bu tür sosyal faaliyetler içerisinde bulunan bazı tanıdıklarımın bu eski değerlerimize yönelik çalışmaların benzerini Facebook hesabımda paylaşmak istiyorum.

Politikadan kısır çekişmelerden ötekileştirmek den şeytanlaştırmaktan düşman ve Hain ilan etmekten, siyaseten laf sokuşturmalardan uzak, topluma faydalı olan ne varsa özel ve genele bakmadan bu sayfada yayınlamak istiyorum; izlediğim filmi, okuduğum kitabı gezip gördüğüm. yerleri her şeyi arkadaşlarıma anlatmak paylaşmak istiyorum.Diğer arkadaşlarından da okuduklarından gezdik lerinden şahsi hayatlarından bahsetmelerinden yeni şeyler öğreneceğimi zannediyorum.

Fotoğraf çeken cep telefonları icat edilmeden önce büyük ebatlıı 20 cilt fotoğraf albümüm var pul koleksiyonlarım var. Allah'a şükür 12 bine yakın kitabım var .6 bine yakın dergi koleksiyonum var Bendenizden sonra ne albümin ne pul koleksiyonumun iyi değerlendirilemeyeceğini biliyorum. Kitaplarımı hayattayken kendi elimle Bir kütüphaneye bağışlayacağım o kitapların Nadir kitaptan satılmasını hiç istemiyorum