Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından “Büyükşehir büyük sevda ister” sloganıyla düzenlenen 2021 yılı belediye hizmetlerinin kamuoyuyla paylaşıldığı lansman toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda sıralanan vaat ve müjdeler, bana dönemin Bakanı Faruk ÇELİK’ in Şanlıurfa’ da gerçekleştirmeği vaat ettiği 400 projeyi hatırlattı. O vaatler sadece sözde kalmıştı. Kaybeden yine Şanlıurfa olmuştu. Çünkü Çelik ve ekibi sözde Şanlıurfa’yı seviyorlardı.

Belediyecilik Falan-filan yola sıcak asfalt serdik, buraya park açılışını yaptık gibi asli işleri bir reklam yapmak olmadığını ve belediyenin olmazsa olmaz asli görevlerinden biri olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bu yetmezmiş gibi bir de ana arterlere sıradan işlerin reklamlarını asarak kent estetiği hiçe sayılıyor. Gelen giden yerli yabancı turistlerİ kendimize güldürüyoruz.

Gerçekleştirilen lansman toplantısında verilen vaat ve müjdelerden bahsetmeyeceğim, ama; turizm için yapılması gereken ilk başta Şanlıurfa’nın geçiş güzergahı olarak kullanılmasını engelleyerek yerli ve yabancı turistlerin özellikle Şanlıurfa’ da konaklamalarını sağlayacak projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Vatandaş ya Gaziantep’ te kalıyor ya da Mardin’ de, Şanlıurfa’ yı gezip çıkıyor. Bunun için eksiklikler tespit edilmeli ve gereği yapılmalıdır.

Yeni turizm rotaları oluşturma fikrine girmeden önce mevcutları koruma iyileştirme ve tanıtım çalışması yapmak daha gerçekçi ve faydalı olur.

Troleybüsmüş, Trambüsmüş, metrobüsmüş, raylı sistemmiş, doğru düzgün vatandaşın arabayla caddede trafik akışını ve kaldırım işgallerinden dolayı da kaldırımlarda adım atmasını sağlayamamışken, milletle alay etmeyi dalga geçmeyi bırakın da gerçeklerle yüzleşerek Şanlıurfalılara yaşanabilir bir memleket sunmak için uğraşın.

Şanlıurfa’nın tanıtımında isot, lahmacun, mırra  yerine memleketin öz kültürü ve geleneği, tarihi, örfü, adeti  kullanılmalıdır. Ve Şanlıurfa yemek kültüründe lahmacun yoktur kıymalı ekmek vardır, mırra yoktur acı vardır.

İdrak etmekte olduğumuz 2022 Yılınızı tebrik ediyorken; yeni yılın yerel de gelişen ve yaşanabilir bir Şanlıurfa, genel de ise pandemisiz, mutlu, huzurlu ve tüm Türk dünyasının birleştiği bir yıl olmasını diliyorum.

Bizler Gazeteci olarak halk ile idareci arasında,  memleketin gelişmesi, kalkınması ve sosyal sorunların çözümü adına köprü vazifesi görmekteyiz.  Yöneticileri  idarecileri halk adına uyarmak aynı zamanda en önemli sorumluluklarımızdandır.

Bundan mütevellit,  ne yazık ki dost acı söyler, ama gerçekleri söyler… Vesselam.