Ülkenizi ya da dünya ülkelerini gezerseniz görürsünüz;
Gezdiğiniz ülkenin şehirlerinin örnek alınan örnek gösterilen yaşatılan kahramanları önderleri saygı duyulan liderleri vardır.
Dünyanın Çok ziyaret edilen ülke şehirlerinin hemen hemen hepsinde buna rastlamak mümkün.
Şehirlerin gelişen kültürlerinin ekonomik yapılarının gelişmesi kalkınmalarıyla birlikte insan kişiliklerinin (Eğitim kültür ticaret spor)Şehirlerdeki bu liderlere önderlere göre şekillendiğini araştırdığınızda konuştuğunuzda gezdiğinizde çok rahat görebilirsiniz.
Çok uzaga gitmeden haydi gelin ülkemizin gelişen büyüyen illerini aklınızdan geçirin ,düşünün,o illerin gelişmesinin büyümesinin isim olarak öne çıkmalarının sebeplerini Düşünün.
Adıyaman tarihi doku olarak çok ciddi bir miras Barındırır bünyesinde.
Ama turizm Yönünden “tanıtılması “olarak gerekli ilgi ve alakayı görmemiştir.
Tarım ve hayvancılık yönünden,bilhassa tarım yönünden kıymetli ürün Çeşitliliğine sahip olmasına rağmen Markalaşmasını ve isim haklarını başka illere kaptırmıştır.
Çünkü gereksiz ve yanlış kendi iç çekişmelerinden Kurtulup şehrin kalkınmasına markalaşmasına hatırı sayılır ismi anılan il olmasına öncülük edilmemiştir.
mevcut Adıyaman Üniversitesi de bu konulara öncülük etme konusunda doğru ve planlı çalışmalara öncülük etme yönünden Maalesef geride kalmıştır .
Vekil olarak gönderilen milletvekilleri ise birkaçı hariç yemin törenlerinden sonra isimleri bile anılmaz olmuş Adeta unutulmuştur.
Çok gariptir ki Adıyamanda vekil olmak da “KADRO TAHSİSİ YAPAN VE TAYİN ÇIKARAN “Bir müessese olarak görülmüştür.
Güzel Adıyaman için:
Planlı Programlar,çalışmalar yapıp şehrin önceliklerini Belirleyerek Kalkınmayı ve şehir dokusunu güzelleştirmek.
Dernekler ve mesleki örgütlenmeleri gerçekçi bilinçli bilimsel Kalkınmak için gelişmek için fikir üreten birer kurum haline getirilerek Adıyamanımızın kalkınmasına öncülük edilmelidir.
Adıyamanda  ciddi eksiklik olan sporun ve sporcunun gelişmesi için,Branşlara göre tesisler yapılıp çoğaltılmalı bu yönde ciddi yatırım ve çalışmalar içerisine girilmelidir.
Ancak o zaman Adıyaman’da “Milli sporcular “Yetişmesi mümkün olacaktır.
Topyekün bir kalkınma için kısır siyasi çekişmeleri, bunların meydana getirdiği yaygın” sevgisizliği” ortadan kaldırmak adına daha çok bir araya gelmek daha çok saygı ve sevgi sınırları içerisinde konuşmak didişmekten çekişmekten uzak durarak fikir üretmek yol göstermek sevgi ve saygıyı büyütmek Adıyaman‘ı da büyütecektir
Bizim için sılaya uzak olmak
Hiçbir zaman memleket sevgimizi memleket hasretimizi memleketle ilgili istek ve düşüncelerimizi değiştirmedi değiştirmeyecek inşAllah.
Şehri gelişirken Bu gelişmeye paralel her yönüyle insan unsuruda gelişmiş bir Adıyaman özlemi var içimde.
1 Aralık da il Olmuş Adıyaman özlemini paylaşmak istedim.
               M.Tuğrul TÜRKERİ