İkisi 2019 yılında vefat etti. Vefat olayından yola çıkacağım.
Dengir Fırat AKP nin kurucularındandı. Sonra bu parti ile arası açıldı. HDP'e geçti.AKP ve cumhurbaşkanına yoğun eleştirilerde bulundu. TBMM'de AKP grubuna yönelik konuşmalar yaptı. Akrabaları Adıyaman'ın ilçesi Kahta'da Saddet Partisine katıldılar ve kuzeni bu partiden Ak Partiye karşı Kahta belediye başkanlığını kazandı. Tüm bunlara rağmen Cumhurbaşkanı onu vefatından bir kaç gün önce hastahanede ziyaret etti.Yine vefatından ise şaşıtıcı bir şekilde Ak Parti üst yönetimi neredeyse komple cenazedeydi.

Prof. Mustafa Kafalı hoca politikacı değildi. Bir alim insandı. Âlim olmanın gereği eğer sormuşlarsa belki MHP hakkında muhalif olarak değil yol gösterici eleştirilerde bulunmuş olabilir.
O bu ülkede milliyetçi duygunun 
gelişmesine büyük emeği olan bir tarihçi. Hak'ın rahmetine kavuştu. Vefatıyla ilgili MHP genelbaşkanının tek bir mesaj yayınlanmadı. MHP genelmerkezinden cenazesine katılan olmadı. Sebep ne olabilir ki? Atasına sahip olmayan milliyetçilik nasıl olabilir?
Bu, MHP'de garip karşılanmamalı çünkü bu partinin bugün en medyatik siması Cemal Enginyurt atası Sadi Somuncuoğlu'na el kaldırmamış mıydı? Enginyurt daha konuşmayı beceremeyen bir bebekken Sadi Somuncuoğlu MHP gençlik kolları g. başkanıydı.

Vefat olayları bir bitiş değil toplum hayatında yeniden başlangıçtır. Sosyal hayatta kırgınlıklar taziyelerle biter.Dostluklar yeniden başlar. Taziye sunmak acıyı paylaşmaktır. Taziye sunulmuyorsa vefat olayıyla karşı taraf memnun olmuş anlamı çıkar.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi