Türk kültürüne hizmet eden ,bu yolda ödüllere doymayan, anadili mücadelemde her zaman yanımda olan, örnek bir Türk kadını

ÇOK ÜZGÜNÜM! ONU DA ÜZDÜLER, DEMİR LAYDY' miz' i maalesef kaybettik!

Eski adı Kadriye Latifova Müzikal Tiyatrosu olan, tiyatronun değişen adına çok üzülen Tiyatro Müdüresi sevgili SABİHA MESTAN, amansız hastalığa yenik düştü..

O sadece Kırcaali değil, Bulgaristan Türklerinin Demir Leydisiydi!

Onu kaybetmekten dolayı derin teessür içindeyim.Öyle çok güzel anılar biriktirdik ki öyküler yazasım var. Türk kültürüne hizmet eden ,bu yolda ödüllere doymayan, anadili mücadelemde herzaman yanımda olan, örnek bir Türk kadını, iyi bir eş, anne ve çok iyi bir babaanne. Türk kadını özelliklerini taşıyan ve memleketi Bulgaristan' ı seven asil ve savaşçıl bir kadın.

Dönemin Türkiye Başbakanı Ecevit' in Kırcaali ziyaretinde, Belediye binasında yapılan toplantıda Sabiha Mestan, Türklerin sesi oldu.Konuşmasında, Jivkov dönemindeki isim değiştirme uygulamasından utanç duyduğunu ifade etti.Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Veselin Metodiev, Ecevit' in huzurunda devleti adına Sabiha Mestan' dan özür diledi.

Biliyorum, seni de üzdüler,seni unutmayacağız, Bulgaristan' da, Türk kültürü öksüz kalsa da elbette yolundan yürüyen gençler olacaktır. Mekanın cennet olsun.

Tolstoy' un "İnsan Neyle Yaşar" eserine örnek bir Türk kadını. İnsan, namus ve şerefi için yaşar... Ruhun şâd, mekânın cennet olsun güzel kadın!