Asansör ve kamyon getirip ev eşyalarını çalacak kadar yürekli hırsızlar acaba bu rahatlıkları sırtlarını bir yerlere dayadıklarından mı?

Fatih Mehmet Turhan Malatya'dan bildiriyor: " Ülkede Büyük Küçük Bütün Hırsızlar "BAY" olmuş...

Öztürkçe'de "Bay" zengin demek, Malatya'da sık kullanırız. Deprem dolayısıyla memleketten 2 ay ayrıldım; döndüğümde baktım iki ay içinde Malatya'nın büyük küçük tüm hırsızları "Bay" olmuş. Ağır hasarlı evlerimizin depolarına girmişler, maddi değeri hayli yüksek eşyaları alıp gitmişler. Çok rahat davranmışlar, kasa üstünde yemek yemişler, çerez yemişler.! Bir çöp bırakmamışlar, tüm dergi arşivlerimin, gazete arşivlerimi, "yasaklı kitap"larımı her şeyi ama her şeyi toplayıp götürmüşler.

Sadece inşaat malzemeleri, eminim çalan hırsızı orta direk yapacak kadar değerliydi.!

Talan, hırsızlık, namussuzluk hat safhada..

Asansör ve kamyon getirip ev eşyalarını çalacak kadar yürekli hırsızlarımız var. Merak ediyorum acaba bu rahatlıkları sırtlarını bir yerlere dayadıklarından mı geliyor. Bu kadar organize sadece ve sadece hırsızların işi değil.

Organize işler bunlar..

Allah'a şükürler olsun yaptığım inşaatlar, evler sapasağlam yerinde duruyor. Geçmişte daire sattığım kişiler Malatya'ya döndüğümü duyup yanıma gelip teşekkür ediyorlar, minnet duygularını belirtiyorlar; ancak insanı kahreden üzen şeyler de var; deprem olduktan sonra mahalleli evlerini terk edince maalesef yankesiciler, eşkıyalar hırsızlar mahalleye dadanmışlar, oturduğum apartmanın ana giriş kapısını söküyorlar, boduruma giriyorlar inşaat işlerinde kullandığım malzemeleri, karoları, çimentoları, parkeleri, elektrik aksamına çalıp götürüyorlar. Yine depoda sakladığımız yeğenimin çeyizlik eşyaları buzdolabı çamaşır makinesi oturma gruplarını, yine apartmanın elektrik saatlerini, söküyorlar. Devlet ne yapıp edip bu ahlaksız ve karaktersizleri mutlaka yakalamalı. Depremden zaten zarar görmüş, evleri yıkılmış perişan haldeki ahalinin yankesicilere karşı bu kadar sahipsiz ve yalnız bırakılmamalı"