Elazığ'dan Malatya'ya girdiğimizde toz kendine anında gösterdi. Arabanın silecekler çalışmak durumunda kaldı.

Fatih Mehmet Turhan ve değerli eşleri Nuran Turhan birbirine o kadar yakışan, birbirlerini tamamlayan, uyumlu, iyi günde zor günde dayanışma içerisinde olan bir çift.

Nuran Hanım kardeşim, Karslı. Fatih, Malatyalı iki gencin sevdası Fatih'in ablasının tayini dolayısıyla Kars Kağızman'da lise yıllarında başlamış. Birbirlerine karşı duydukları sevgi tanıştıkları o günün heyecanıyla devam ediyor.

Depremin ilk günü evlere girmek yasak olduğu için iki ay İstanbul'da yakınlarında kalmak durumunda kaldılar. Evleri hafif hasarlı çıkınca ve oturuma müsaade edilince Malatya'ya döndüler evlerinin bulunduğu apartmana girince Fatih'in müteahhit olduğu için İnşaat işinde kullandığı bütün malzemeler çalındığını gördüler maalesef apartmanın demirden giriş kapısı da sökülüp götürülmüş. Ama buna aldırış etmeden yardıma koşmaya devam etti.

Malatya bir toz bulutu altında. Evin balkonu günde iki defa yıkanıyor. Elazığ'dan Malatya'ya girdiğimizde toz kendine anında gösterdi. Arabanın silecekler çalışmak durumunda kaldı.

Nuran Hanım annemin deyimiyle hamarat bir bayan. Malatya'ya gelin geldiğinde; Allah'ım bu ne kadar güzel bir şehir ! demiş. Şehirin güzelliğini yaşadığı gibi şimdi şehrin sıkıntılarına göğüs geriyor. Fatih'e, yardım organize faaliyetlerinde bir kale gibi arkasında duruyor.

Malatya seyahatimde bendenizli dört gün evlerinde ağırlayan bu iki değerli insana değerli evlatları Aleyna ve yahya'ya, Zeynep anneye yeğenleri Burak'a en içten gelen duygularla teşekkürler ediyorum

Fatih; insanlık ortak paydamızdır, diyerek depremde zarar gören her kesime yardım ulaştırmaya çalıştı. Depremin ilk günü kendi arkadaş çevresinden edindiği yardımları Akçadağ Belediyesi vasıtasıyla Akçaalan köylerine ulaştırdı.kendisi Sünni olmasına rağmen Cem Vakfı vasıtasıyla Alevi vatandaşlara yardım ulaştı.

Bütün düşüncesi şehrinin yeniden ayağa kalkması hemşehrilerinin yeniden eski güzel mutlu günlerine dönmesi içindi.

Ona göre yardımı hiçbir siyasi yatırım düşünmeyen hiçbir Parti vasıtasıyla yapılmamalı Gönüllü Kuruluşlar tarafından yapılmalı. Hele depremden sonra yollar açılınca Malatya'dan İstanbul'a giderken üniversitede okuyan öğrencilerin diğer Kayserili gençlerin yollarda gelip geçenlere yemek ikram etmeleri, su vermeleri göz yaşartan sahneler olduğunu söylüyor. Ve asla unutmayacağını belirtiyor.

Malatya notlarım arasında Fatih'in mutlaka isimlerini belirtip teşekkür etmek istediği bazı arkadaşlarının adını verdi. Malatya için gösterdikleri katkıdan dolayı şükranlarını belirtti

"Almanyadan Yücel Özdal

Elazığdan Taylan Özdal , İstanbul'dan Refik Koçak

Burdur dan Mehmet Akyel

Kütahya dan Halil Özcan , İhsan Uygun ,Samsun dan Osman Karcı, Yüksel Oyan, Kırklareli'nden Kemal Şar,

Urfadan fedakâr insan Hüseyin Konar, Almanya dan Umudum Ol derneği ve yetkilileri, İstanbul'dan Burhanettin Uysal ve eşi Öznur Uysal, Ankara'dan Fahrettin Dağli , Hasan Çıplak, Kadir Çetin, Millet Derneği, İstanbul'dan Nizamettin Gökay , Tokat'tan Abdulkadir Türk , Malatyalı hemşerim Natali Avazyan, Adana'dan Şahin Çakmak ve eşi Meryem Çakmak, İstanbul'dan Mustafa Koçak ,Suat Akkuş, Boğaziçi tarih bölümü Engin Gül, İstanbulda araba tamircisi Murat usta, Bedirhan Kurtoğlu

İstanbulda galerici Sinan Gül ve kardeşi Güven Gül, Ankara'dan Anadolu Vakfı, Gaziantep de moral ve motivasyonu ile beni ayakta tutan Mehmet Çetiner , Ali Bakım ve Yaşar Akkuş Bey,

Amerika ,Kanada ve Avrupa'dan ismini sayamadığım onlarca tanış olmadığım dost... Afyondan Selahattin Genç Başkan, Tekirdağ'dan Ali Tosun

Malatya depremde cansuyu olan güzel insanlar Arzu Subakan Saatçıoğlu sanat müziği sanatçısı. Hepsine Sonsuz Teşekkürler"