Sende hak ettin ama, iyi olmuş adam haklıydı, hak etmiş olacağı buydu delirtti adamı, bunlar duyduğumuz erkeklere haklılık gerekçeleri!

Dünya kadınlar günü yaklaşıyor kutlama değil anma günü ve bizde hummalı etkinlikler bir çok kadına dokunmayan...

KALKIN AYAĞA KUTSAL ETEKLERİNİZİ DİZAYN EDİN BİZLER EKSİK ETEK DEĞİLİZ...

Sende hak ettin ama, iyi olmuş adam haklıydı, hak etmiş olacağı buydu delirtti adamı, bunlar duyduğumuz erkeklere haklılık gerekçeleri! Sunduğumuz gereksiz gerçekler hemcinslerim kadınlarımız zavallı ezilmiş bi çare kadınlarımız, sesi kısılmış acısı içine gömülen hem de bir çoğumuzun şiddet gördüğü erkek egemen toplumda yaşayan kilitli yürekler ve dillere mahkum edilen susturulmuş zavallı bizler, erkek ister eğitimli ister eğitimsiz fark etmiyor, şiddetin türleri var bazen sözlerinde şiddeti ağır yaralı cümleler hele tokat ne aşağılayıcı, duyar gibiyim içinizden itirafları sanki yediğimiz dayakla bizi aşağılıyor gibi anlatamıyoruz.

Susuyoruz hep yüreğimizin sır sandıklarında kilitliyoruz, oysa ne rahatlarız döksek kucağımızdakileri, sırtımızda ne ağır yüktür diyorum ki artık şiddetin suçlusu biz değiliz.

Avaz avaz bağırsak anlatsak hemen o kişiyi oracıkta gömsek (ayrılıkta tabuydu yıllar önce )ki hala ayrıldım deyince eksik arayanlar varmış ben bilirim ilk ayrıldığımda, vah vah pekte genç güzelmiş, o zaman geriye becerin kalıyor, bazı el becerilerini görünce mutfak ve yatak odası kalıyor kesin orda kaldın teyzelere göre ahh “gelsene sen adama önce" gelenek sonra anası sonra toplum ona adamlığını giydirmiş, sen kimsin eksik etek ailemden toplumdan ve ağır eleştirilerinden, korkmadım korkmayalım, o el bana kalkamayacak dili sözleri beni aşağılamayacak, izin vermedim ve vermeyeceğim.

Lütfen gerçekten kendinize değer verin, siz vermezseniz onların umurunda değilsiniz, ben kulağıma yüreğime güzellikleri vaat ettim. İncinmenize izin vermeyiniz, korkmayın anlatın onlar çözüm değil. Hayatınıza maddi manevi kendi gücünüze inanın mutluluk içimizdeki minik bahçede çiçeklerini sulayacak, güneşi havası olacak toprağında rengarenk açtıracak adamları bahçenize sokun, solarsınız yoksa, inanın çok zor değil, cesaret özgüven kendini ve içindeki gücü keşfetme ve kendine sımsıkı sarılma!

Sevelim sevilelim aksine dünya ters dönüyor en önemlisi, bir birey sizi aşağı çekiyorsa, sessizce gömün kansız kayıpsız cinayettir. Oracıkta yürekte öldü mü bir kişi, maalesef yoğun bakımda sonra ex oluyor, hayat çok güzel kızlar, önce kendimizi sevelim hem de çok, gerisi zaten kolay sevmek dünyanın en kutsal eylemi son nefesime kadar hak eden herkesi seveceğim hem de çok, çünkü önce ben varım ben ve sevdiklerim.

Kıymet Şahin 27.Şubat.2024 09:19