Ferman etti Şah/SULTAN! Cem olundu KURULTAY;

Sığmadı “YERE/GÖĞE”, koştu “CANLAR LEBA/LEP”,

BURAK misali KUTLU/MUTLU/UMUTLU BİR” TAY;

Yükseldi “ARŞTAN/FERŞE”, sırtında  “AK/BİR” talep..

(İHB/Şiir Pazarı Şiirleri-01/28 Şubat 2021/Datça)

Ey Yüce ALLAH'IM!

Bilirim ki Sen “Yaratmış olduğun” Mahlukatından ,istediğine(AHLAK Ve AMELİYLE) onu hak edene "CEFA'YI" da ve elbet "ŞİFA'YI" da bizzat;KENDİN,hiç kimseye de asla torpil geçmeden “HAK VE ADALETLE” verirsin..

Ancak!

Kendi zalim ve doyumsuz nefsinin “Dünyevi” gafletinden (Ahlâk Ve Amelinden) dolayı, asla hak etmediği halde başkalarını-hiç beklenmedik bir "CEFA'YA" muhatap ve musallat ettirerek-ONLARA Telafisi na’mümkün, derin (Maddi Ve Manevi) Toplumsal/ACILAR" çektirenlere;Kim "ŞİFA" verecek?

Çünkü!

Bana göre en çok, sahip oldukları “AHLAK VE AMELİYLERİYLE”,yani fikir,duruş ve eylemleriyle  içinde yaşadıkları  “TOLUMSAL” düzeni AKIL,İZAN;İLİM,İRFAN Ve VİCDANIYLA etkileyerek(imar,inşa Ve ihya)ederek-Onu istenen “İNSAN Ve İHSAN” eksenli sağlıklı,huzurlu, mutlu, müreffeh ve umutlu bir yapıya kavuşturarak-taşıyacak olanlar da,aksine-onu-NEFSANİ hevesinin arz ve talebine PAYANDA yapmak üzere tahrip eden ve giderek yozlaştırarak bozan,kokuşturan,atıl ve akim bırakarak,sonunda insani ERDEMLİĞİNİN vazgeçilmezi olan  “HASLET Ve HASRET” bütünlüğünden de söküp alarak, çözerek/BİREYLERİNİ birbirinden koparıp-tamamen/AYRIŞTIRARAK öteleyen;O Gafil/Vurdumduymaz,gamsız ve tasasız İNSANLARIN yani aslında görev ve sorumluluk alan-Siyasal “ÜLKE”  Yöneticilerinin çok acil bir  “ŞİFAYA” ihtiyacı var.. Ve çünkü “Ahlak Ve Amelleriyle” TOPLUM Katmanlarına/İNSANLARA örnek/Model olması gereken-en başta da ONLAR olmak gerekir ki; ONLARIN sosyal hayat alanında söyledikleri her söz Ve ifade(FİKİR Ve DÜŞÜNCE),sergiledikleri her fotoğraf Ve mimik (İNSANİ VE İMANİ DURUŞ) ile  yaptıkları her iş ve işlevler(EYLEMLER) doğrudan ve  aynen “TOPLUMU VE İNSANI” iyi ya da kötü “ÖRNEK VE MODELLER” olarak  etkiler Ve etkiliyor da..

Mesela!

Herkesin, sanki çarpacak “Cinler/ŞEYTANLAR" görmüş gibi birbirinden kaçıp uzaklaştığı şu yasaklı "KORONA” günlerinde bile-TV ekranlarından, hem de bizzat “DEVLETİN” en üst düzey yetkin,etkin,görevli ve sorumlu Devlet/ERKANI tarafından,gözümüzün içine bakarak-Sergilenen Ve Bizi "MİLLET" olarak da çok üzerek yaralayan; Şu gurur ve kibir yüklü,şu adeta akıl ve irfanı yok sayan tuhaf,anlamsız-Yersiz/Gereksiz-Amaçsız  siyasal "LEBÂLEP" Kongre sunumuna bir çift "SÖZÜN" olmayacak mı-Güzel ALLAHIM?

Şüphesiz ki!

Bir şeyin-Kabın ağzına kadar dopdolu olduğunu, sığmadığını ve de dışarı taştığını ifade eden bu sözcük,kendisi değil ama-belki isnat ettirilerek işareten ima edilen(SİYASAL ÇOKLUK) konusu itibariyle- hele de;Şu esnafın kapandığı,siftah yapamadığı,meteliğe hasret kaldığı, kasasının tam takır olduğu,borcunu ödeyemediği,Halkın da bir belirsizlik,umutsuzluk içinde debelendiği yani “MADDİ VE MANEVİ” varlığımızla beraber büyük bir umutsuzluk içinde nerdeyse içi boş,yorgun ve argın,harap ve bitap,  “BAKİR VE TAMTAKIR” olduğumuz şu kaotik “KORONAVİRÜS” günlerinde;Bize/MİLLETİMİZE hiç olmazsa  İnsani/İMANİ bir UMUT” tesellisi babında  birkaç doğru/samimi “ SÖZ,DURUŞ Ve EYLEM” birliğinin azim ve kararlığını beklediğimiz sevgili-YÖNETİCİLERİMİZDEN(Bizzat, “ÜLKEYİ” hak ve adaletle,partiler üstü bir anlayışla sevk ve idare etmekle görevli/Sorumlu olması gereken ;Sayın “DEVLET BAŞKANINDAN”,sadece kendi “ÖZEL” partisel “SİYASAL İKBAL UMUTLARINI” ifşa ve ilan etmek anlamına gelen  ““LEBALEP” sözcüğüne muhatap olmanın “Bizim Ve aziz Milletimizin nezdinde” pek bir anlam ifade etmeyeceği ve ancak elbette bunun TOPLUMU derinden sarsarak-yaraladığı,üzdüğünü ve  bizar ettiği de ifade  etmek gerekir..

Hani!

Keşke Devletin Maliye Hazinesi LEBÂLEP dolsa, keşke TCMB Döviz rezervleri taban yapsa Ve keşke ESNAFIN boş kasası TL ile dopdolu olsa da şu- LEBÂLEP Sözcüğüne;Biz de “YURTTAŞLAR” olarak haklı bir anlam yükleyip-derinden  SEVİNİP/gururlarsak..

Halbuki!

Çaresiz,gariban ve bikes yurttaşı üzmemek için bir çok insan bugünlerde, “MARKETTEN” falan aldığı birkaç “KURU EĞMEĞİ/SOĞANI” bile adeta gizleyerek;Evine getirecek kadar duyarlı “DİKKATLİ”  davranmaya çalışıyor..

Ancak!

Galiba Yoksulun derdini/tasasını-arz ve talebini- belki sonradan zengin olanlar- bilmiyor ya da asla bilmek istemiyor ki böyle tuhaf şeyler oluyor ülkemizde; Hem de şu bata/sıca fâni “DÜNYA SİYASETİ İKBALİ” adına-Ne garip değil mi?

Elbet!

Her türlü akılsızlık ve izansızlıktan,gaflet,iftira ve bühtandan ancak-Sana sığınırım ey güzel ALLAHIM;Bizi Ve de Sana BİAT edip inanan cümle DOSTLARINI akıl ve izandan,ilim, irfan, MİZÂN ve vicdandan ayırma..

Zira!

Ki Ben, ancak Sana biat,ibadet ve itaat etmeyi kendine vazgeçilmez “TEK” ilke seçmiş bir insan olarak bu garip “LEBALEP” işine-Sana inandığını diliyle ikrar edenlerin,topluma  izhar eden fikir,duruş ve eylem bütünlüğünden görerek-bizzat ŞAHİT olarak ve  çok üzüldüm;Çünkü hiç yakışmadı,ki yakışmaz Ve de asla yakışamaz-HİÇ KİMSEYE..

Evet..

LEBÂLEP/LEBALET!

Mübarek olsun GURURBANLARA içilen bu  acı "SÂLEP",Kutlu olsun GARİBANLARA sunulan bu sancılı "TÂLEP";Ya atlarsın,ya düşersin..

ALLAH!

Düşenin dostudur-bir gün Biz de kalkarız Biz de elbet,Yüce ALLÂH'IN da bir bildiği var elbet çünkü;MÜLK de ancak ONUNDUR şu görkemli NİMET Ve SULTANLIK da..

SON/SÖZ;

Hak dostu “YAZAR VE ŞAİRLER”,içinde yaşadıkları “SOSYAL VE DOĞAL” çevrede ”OLAN/BİTENE” karşı ancak(Doğru bakarak,doğru yaklaşarak, doğru ölçerek,doğru biçerek,doğru tartarak) Ve elbet sürekli;DOĞRU yazarak “ŞAHİTLİK” ederler..  

Sevgilerimle..