Dûa, ALLAHTAN ek bir /kredi istemek için değil elbet;ONUN Sana peşin olarak verdiği "HAYAT VE NİMET" kredisine teşekkür etmek için yapılır..

(Allâh'la Diyaloğa geçerek konuşmak demektir)

..!?

Ancak!

Dûa, ALLAHTAN ek bir /kredi istemek için değil elbet;ONUN Sana peşin olarak verdiği "HAYAT VE NİMET" kredisinine teşekkür etmek ile onu bizzat Kullanip/HAYATA geçirmek için yapılır..

Şüphesiz ki!

Yüce ALLÂH,her istediğini "OL!" diyerek bir anda yaratarak "VÂR" etmeye Ve yaratığını da bir anda "YOK" etmeye muktedir olan;Sınırsız bir ilim,güç kudret ve irâdeye sahip"TAKDİR ve TEDBIR"alıcı ezeli/ebedi bir Ve "TEK" Yaratıcı RABBİMİZDİR.

Elbet!

ALLAHA karşı "DÛÂ ederken,olmasını istediğin "İŞİN" gerekli olan bütün "TEDBİRİNİ" alarak Ve ONA tam bir "TEVEKKÜL" içinde(güven Ve emin) bir şekilde teslim ettikten/Sığınıp-Dayanmaktan sonra;TAKDİRİNİ de yine ONA bırakmak gerekir.

Çünkü!

Olan Ve olması muhtemel her "İŞ VE OLUŞUN" nitelik ve niceliğinin,fayda ve zararının(Hayırlı ya da Şerli olup olamayacağını) asla pek bilmeden aklımız kadar"TEDBİRİNİ"alsak da,"TAKDİRİNİN" nasil olacağını,"BİZE" faydalı mı yoksa zararlı mı olup/olamayacağını ancak;Sadece"ALLÂH" bilir.

Öyleyse! Dûa,ALLÂHTAN yapmasını istediğin "ŞEYİ",Ona "TEVEKKÜL" ederek(Güvenerek-Sığınarak,teslim olduktak sonra) sahip olduğun aklın, izânın Ve Vicdanın kadar (AHLÂK VE AMELİNLE) bizzat (kendin)yapmaktır-çünkü;ALLÂH Onu bilmek ve yapabilmenin de güç Ve İradesini-SANA peşin olarak vermiştir..

O halde!

Bir "ŞEYİ" yapmaya karar vermeden önce,Onu akıl,vicdan, irfanınız kadar düşünün(ölçüp,biçin ve tartın) sonra ALLÂH'A dönün ve TEVEKKÜL ederek,

Ona inanarak/güvenerek-Teslim olmak üzere;Kalben Ve samimi "DÛÂNIZLA" beraber arzederek, gidin Onu "TEDBIR VE İMKANINIZLA"

yaparak "HAYATA" geçirin,gerisini-ONA bırakın.

Yâni!

İşin "TEDBİR Ve TEVEKKÜLÜ" Sizden Ve elbette ki "TAKDİRİ" de ancak ALLAHTANDIR,Yâni;DUÂ, bu "ŞUURU"bilmek ve gereğini yapmaktır,sürekli bir şekilde "ELLERİNİ" açıp yüce ALLAHTAN ek bir Fâizsiz/Beleş "KREDİ" istemek değildir.. Sevgilerimli