Seviniz içindeki kadını ve dikilin karşısına bir gün bizi görecekler ve ruhumuzu okşayacaklar mutlaka bir gün.

Eğitimi okulu yok sevginin nefretin aşkın kendimizi sevmekle başlar hayatta bilemediğiniz duyguyla, ancak keşfederek içindeki kız çocuğu ve kadınla tanışırsın!

Dokundurtmassın zırhlı kalkanların ve kızılderili oklarınla savaşırsın kazanamasan da . Seviniz içindeki kadını ve dikilin karşısına bir gün bizi görecekler ve ruhumuzu okşayacaklar mutlaka bir gün.

Hayatın aynasına bakarak sarın avuç içinizde yanaklarınızı değil kadın insanın bile değerli olmadığı hele biz kadınların en şanssız olduğu coğrafyada doğmuşuz hepimiz tanık olmuşuzdur ,doğumhane kapısında erkek çocuk bekleyenini, daha doğmadan istenmeyen çocuklardık...

Aşağılanan yeri yurdu olmayan kızlar ordusuyduk, bu kadar belirsiz ve bilinmezlik var bu arada başarılı kadınlarımızı sizi ayakta alkışlıyorum ellerim parçalanana kadar, her şeyin çok görüldüğü yakıştıramadığı eksik eteklerdik...

Toplumun anlayamadığım yaftaları erkek egemen kadının var olmak için çırpındığı yok sayılan bataklık kırlangıçlarıydık, gagalarımızla yuvalar yapan ebeveynlerimizin okşamadığı, sevgiye aç ruhu natamam kızlarız.

Evlilikte kadere 5 kala üstün ırk yetiştirilen, adamlar küfür, aşağılama, tokat ve hakaret gibi kapkara inciler dizilecek boynuna, işte kader halkan denilecek, tanımadığın sevda şarkıları söyleyemeyeceksin... Siyah beyaz fotoğraflar hep başucunda olacak istediğin imkansızlıklar hep yüreğini doldurulacak, aptallıklar yaşayacaksın, bilmediğin sevdalara dalacaksın, yanlış insanlar sığ sevgilere çıkacak hep yürüdüğün yollar, ziftler çakıl taşları kaplayacak, ayağında zincirler kafanda köleliğin tacı olacak.

"HER ŞEYE RAĞMEN GÜZEL GÜNLER YAKINDIR "

Kıymet Şahin

11.Ocak.2024 11:34