Halamın nasihatleri, Nuran’cığımın çiftçilik söyleşileri hep kulağımda, hiç biriniz inanmazsınız benden bir çiftçi çıktığını!

Halamın nasihatleri, Nuran’cığımın çiftçilik söyleşileri hep kulağımda, hiç biriniz inanmazsınız benden bir çiftçi çıktığını!

Özledim seni yaylam çiçeklerim böceklerim geleceğim bir medcezir hayalinde bahar muştularında,

Çok şanslıyım kentliyim kasabalıyım yayla kızıyım şimdi halamı duyar gibiyim, kibar güzel becerikli bilge halam, lütfen atalarınıza teşekkür edin hem de binlerce teşekkür ediyorum duacıyım, böyle coğrafyada doğduğum için sonra acemi minik çiftçide oldum, ekilmemiş tarlaları ektim biber, domates, mısır, ayçiçekleri yolların kenarına bahçeyi çiçek bahçesi ne çevirdim cosmos ayçiçek, yıldız ve kasımpatılar kuzenlerimin güldüğünü duyar gibiyim parmağım ve yardımcılarım çok emek verdiler.

Bulutlarla söyleşirim, güneşle doğarız, kızılında yüzümü yalayan tatlı rüzgarla, güneşin batarken de yolcu ederim. Acılarımı hüzünlerimi kuşların ötme saatini doğanın seyrinin saatlerini öğrendim. Hava raporu ve iklimlemeyi, bulut güneş ve renklerden öğreniyorum.

Sahi anne kuşlar neden ötermiş biliyor musun yavrularını yuvaya koyar başka yere giderler avcıları şaşırtarak bebeklerini korumak için, sabah o seslerle uyanmak ilahi huzur. Yaylam benim.

Kıymet Şahin

22.Mayıs.2024 08:51