Elazığda mahalleden çocukluk arkadaşımdı Kendisi Suriyaniydi. Süryaniler Türklerle aynı ismi kullanıyorlardı. Elazığ'daki Süryani cemaatine mensup olanların tamamına yakını dişçilikte uğraşıyorlardı ve bu sanatta da bayağı ileriydiler. Şu anda Elazığ'da Süryani, kaldı mı, var mı, yok mu ;bilmiyorum, kalmadıysa üzülürüm ; çünkü hepsi yetenek sahibi insanlardı. Elazığ'ın demografik yapısı çok değişti yetenek ve sanat ehli gitti yerine ihtiyaç olmadığı halde Köyden gelip tabla ile marul satmaya çalışan vatandaşlar geçti. özellikle doğudaki hadiselerle çok sayıda nüfus göçü oldu.

Mahallende bir gayrimüslim varsa onunla uzun bir merhaba sürdürmek istiyorsanız dini konularda hiç tartışmaya girmemeniz lazım. Uzun süre Yusuf'la öyle merhaba sürdürdüm. Ama İmam Hatip Lisesi mezunuyum bazen tartışmalar olunca Yusuf kırılıyordu maalesef Haçlı savaşlarının hesabına ona sormaya kalkmıştım. Tarih okuyunca baktım ki Anadolu'ya gelen Haçlılar, Süryaniileri de yok etmiş. Selçuklar yetişmeseydi Bizans Anadolu'da ne Süryani ne de Ermeni bırakırdı.

Anadolu Selçuklu hükümdarı II. Kılıçarslan Miryokefalon zaferinden sonra Süryani patriğine 'zaferi senin duanla kazandım" diyerek Onun gönlünü adeta fethetmişti.

Yusuf ortaokuldan sonra İsveç'e gitti orada teoloji okudu sadece tatillerde gelmeye başladı sonra o da bitti İslam'la ilgili çok sayıda sorular soruyordu imam hatip lisesinden hocam aynı zamanda Elazığ müftüsü Hacı Halil Efendi hocanın yanına götürdüm. Çok faydalı oldu Elazığ müftü hocanın kadir kıymetini pek bilmediler ama Hacı Halil sosyal yönü fevkalede gelişkin biriydi. Avrupa'da teoloji tahsili gören bir gençle hangi dille hangi üslupla konuşacağını çok iyi biliyordu. Sonra Yusuf' tasavvufa merak sardı Bu konuda da Elazığ'da Sadi baba ile tanıştırdım Yusuf onun entellektüel seviyesine bayıldı Sadi babanın dergahı kitaplarla doluydu zaten kendisi sahaftı aynı zamanda dergahında enstrüman kullanan bir tasavvuf ehliydi. Yusuf mektup yazdı Ondan çok etkilendiğini İslam'a bakışının çok değiştiğini İslamı Müslümanların siyasi hareketlerinden ziyade sosyal hareketlerine bakakarak anlamaya çalışmalısın, bu konudaki tavsiyeme uyacağını yazmıştı İsveç'e yerleşti maalesef ülkemizle de irtibat koptu. Çoluk çocuğa karıştı.