Annem hiç okumamış ama onun her sabah yaz aylarında tarlada toplatılan biberleri Elazığ deyimi ile kofik haline getirirken, kışın sabah kahvaltısına hazırlarken geleneksel hale getirdiğimiz sabah sohbetlerinde sorduğu sualler tarih ilminin varlık nedenidir.

sabah olunca ; gel bakalım anlat, der kimlerden haber alıyorsun Beyti ( Beyti Cote Beyti Cote ) senin çocukluk arkadaşın ne yapıyor ne ediyor ?

Annesi nasıl, abisi nasıl çocukları var mı, çocuklarını evlendirdi mi, işe girdi m? cevap veriyorum "Manisa'ya yerleşti, işe girdi, emekli oldu Şimdi torun sahibi' Bunun üzerine annem aferin helal ,ne güzel, ne güzel iyi ki köyü terk ettiler, çocuklar hayatını kurtardılar.Ümmügül Hanım arkadaşımdı çok iyi bir komşumdu. Allah razı olsun Allah işini rast getirsin şimdi çok mutludur" sonra dönüyor "Fettah Hoca ne yapıyor" cevap veriyorum İyidir hoştur ancak çok az görüşüyoruz,bu cevap üzerine; neden az görüşüyorsun, seni aramıyor mu birbirinizi unutmayın, diye tembihliyor. Sorularına devam ediyor

Nazmiye Hanım'ın oğlu Kemal O ne yapıyor? cevap veriyorum "durumu iyi makam mevki sahibi kardeşleri de iyi. Onların çocukları da iyi durumda." Annen bu arada hüzünleniyor "Nazmiye Hanım hayatta olsaydı da çocuklarının mürüvvetini doya doya görseydi nur içinde yatsın Çok iyi insanlardı."

Malatya'da komşun Remziye (Remizye Atabey ) eşi Tahsin kardeşimiz genç yaşta rahmetli olduğunu duydum çok üzüldüm çok iyi insanlardı. Allah Remiziye Hanım'a sağlık sıhhat versin çocukları ile mutlu olsun.

Ve tarih ilminin varlık gerekçesine izah eder gibi nasihat ediyor "çevreni hatırla, hatırlamazsan unutursun, biribirinizi gözden ve gönülden ırak tutmayın herkesin iyiliğini iste herkes iyi olursa ortalık iyi olur sende gurur duyarsın En azından arkadaşımdır komşumudur dersin göğsün kabarır."