Yakın tarihte yaşadığımız fikir akımlarıdır çoğaltabilir Osmanlıcılık batıcılık da yazabilirdik

Bu akımlar hakkımda hüküm verirken genelde bu akımlara kendine ait hissedenlerin öyle ifade edenlerin hareketlerine ve tavırlarına bakarak bir sonuç çıkarılmaktadır.

Abdurrahim Karakoç'un düşüncesinden hareketle bir fikir akkımının gerçek temsilcileri olduğu gibi o fikir akımından geçinen kişiler de vardır. Başta bir fikir akımı hakkında hüküm vermek için mutlaka bir araştırma yapmak gerekiyor. Yoksa bu akımın en iyi en samimi öncülerinin temsilcilerinin yaşam şekline bakmak gerekir. Ziya Gökalp fotoğrafını yerine Ömer Seyfettin de koyabilirdik, İttihat Terakki partisi iktidarı döneminde onların fikrinden istifade edip vurgun yapanlar olmadı mı? ama Ziya Gökalp vefat ettiğinde alın teriyle kazandığı eserleri dışında hiçbir dünyalık mal geride koymamıştı.

Babanzade Ahmet Naimin müderristır Sosyalist pozitivist öğrencileri var onlar bile onun inancını harfiyen yaşadığını çok namuslu edepli çok dürüst biri olduğunu belirtir. Bunlardan biri Niyazi Berkes'tır.

Kemal Tahir de sosyalist bir dünya görüşüne sahiptir onlarca eser yazmıştır geçimini yazmakla sağlanmış ancak yine ekonomik sıkıntılar yaşamış bu sıkıntıları iki kardeşinin fedakarlığı ile atlatabilmiştir.

İslamcılık görüşü kavram olarak itiraz edilebilir İslam bir dindir haklı olarak denilebilir İslamcılık ise ideolojik insan fikrine mahsus Bir akım haline getirmektir şeklinde itirazlar vardır ama anlam kayması olmuştur siyasi konulara ilgi duyan her Müslümana da İslamcı denilmiştir bunların içerisinde gerçekten inancını sömürüsü yapan siyasete ve ticarete alet edenler çoğunluktadır. Hatta bazı kutsal kavramlar misal Tekbir yerli yersiz kullanılmakta slogan olarak atılmakta ticarethaneleri isim olarak verilmektedir her şeyden ölecek günahtır

bunun yanında davaları uğruna hayatlarından vazgeçenler can Verenlere de olmuştur.

Dün bir değerli arkadaşım IŞİD slamca demişti. haluki dünya alem biliyor ki IŞİD, El Kaide Amerika'nın özel laboratuarlarında terör robotları olarak üretilmiştir.