Enkaz altında kalıp imdat diyenlerle, imdat diyenlere yetişemeyip çaresizlik yaşayanlar şikayet ve tepkilerini 14 Mayıs sabahına saklayıp bekleme vaziyeti aldı.

AK Partinin kuruluşunda Adıyaman siyasetinde önemli isimler yer almıştı. Mir Dengir Fırat, Mehmet Özyol, Mahmut Göksu, Ahmet Doğan gibi Refah partisinden önemli isimler AK partiye katılmış, ilk dönem vekiller arasında rekabet düzeyi bu günkünden çok yüksek seyrediyordu.

Sonrasında her dönem bir iki partili önemli isim eksildi ve Ahmet Aydın bu gün tek güç olarak kaldı.

Bu güçle Ahmet Aydın yerelde bürokrasiyi kendi yakını ve güvendiği kimselerden şekillendirdi. Bu durum kamuoyunda eleştirilse de karar vermede ve uygulamada kolaylık sağlıyordu.

Her şey yolunda giderken 6 Şubat sabahı bin yılın felaketi yaşandı ve genel itibariyle bürokrasinin (Hastane başhekimi Fatih Doğan gibi iki isim hariç) aksiyon almada eli ayağı bir birine dolaştı.

Enkaz altında kalıp imdat diyenlerle, imdat diyenlere yetişemeyip çaresizlik yaşayanlar şikayet ve tepkilerini 14 Mayıs sabahına saklayıp bekleme vaziyeti aldı. Bu durumu fark eden AK parti Helallik istemekle kalmayıp, bu tepkiyi azaltıcı tedbirler projeler oluşturmaya başladılar.

Bu projelerden biride depremden ağır etkilenen Adıyaman, Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş’ta liste başlarına bakanların konulacağı görüşüdür.

Bu proje uygulamaya konulursa Adıyaman, Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş AK parti listelerinin başında bakan olma ihtimali yüksektir.

Depremin yıkımını ve etkilerini yakından izleyen ve yaşayan Ahmet Aydın 22 yıldır hayatını, gençliğini verdiği sakalını ağarttığı AK partide yorulduğundan fazla, bu 50 günlük sürede yoruldu ve yaşlandı.

Ahmet Aydın’ın siyasette ağzının tadı kaçtı, genel başkanı ve ağabeyi Recep Tayyip Erdoğan’a kanaatimce bunu hissettirdi.

Eğer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Aydın’da ısrar ederse muhtemelen Ahmet Aydın’ı Bakan yapar liste başı olur, Adıyaman AK parti listesi bu şekil oluşur.

Erdoğan, Ahmet Aydın’ı vekil değilde Külliye veya başka bir görevle görevlendirmeyi tercih edecek olursa, Adıyaman AK parti liste başı Sağlık bakanı Fahrettin Koca olur ve eski vekillerden belki bir kişi listede yer alabilir.

Fahrettin Koca’nın liste başı olma ihtimali yüksek bir ihtimal olmakla birlikte, Ulaştırma ve altyapı bakanı Adil Karaismailoğlu liste başı olursa bu durum da sürpriz olmaz.

AK partinin kalesi sayılacak Adıyaman’da Ahmet Aydın ’sız seçimin AK parti tarafında dezavantaj oluşturacağı kanaatindeyim.

Ahmet Aydın, Adıyaman siyasetinde sadece AK parti açısından önemli değil, muhalefet açısından da Ahmet Aydın önemli.

Sadece AK partililer Adıyaman AK parti listesini merak etmiyor, muhalefette gardını ve stratejisini bunun üzerine kurgulama düşüncesinde.

5 Şubat günü var olan siyasi hava ile, 6 Şubat’tan sonra oluşan siyasi hava deprem bölgesinde farklılık gösterse de, daha seçime 40 günden fazla zaman var.

40 gün Türkiye için çok ama, çok uzun bir zaman.

 Ben bu günkü durumu AK parti açısından arz etmeye çalıştım.

160 kişinin mülakata gittiği Ankara’dan, hiç mülakata gitmeyen 3 isim dışarıdan atanırsa buna da kimse şaşırmasın.