Mahir Ünal’ın bu fikirlerine katılmayan itiraz eden AK Partide kaç vekil ve yönetici vardır? Bakanlar içinde kaç kişi Mahir Ünal’a “-yanlış konuştun ve ayıp ettin” dedi

Örtülecek gibi değil.

Sebebi de kişisel bir görüş olmayıp AK PARTİ’nin kurumsal kimliği ile örtüşüyor olması.

Basit bir soru soralım:

AK PARTİ’nin il, İlçe ve Genel Merkez yöneticileri içinde Mahir Ünal gibi düşünen kaç kişi vardır?

Tersten soralım:

Mahir Ünal’ın bu fikirlerine katılmayan itiraz eden AK Partide kaç vekil ve yönetici vardır?

Bakanlar içinde kaç kişi Mahir Ünal’a “-yanlış konuştun ve ayıp ettin” demek cesaretini gösterebilir?

Bu tartışma bir medeniyet tartışmasıdır.

Bir adım ötesi Türk Milletini, düşündükleri güce ulaşınca ve ortam yakalanınca, zaman kendilerince olgunlaşınca, “dil devrimini” reddedeceklerinin ve alfabeyi değiştirmeyi gündeme getireceklerinin işaretidir.

Mahir Ünal’ı istifa ettir.

Ertesi günü, Mahir beyin düşüncelerinin şıhı, şeyhi mesabesinde, Atatürk’e ve dil devrimine aşağılık küfürler ile hakaret eden konuşmalar yapan, FETÖ yardakçısı Yavuz Bülent Bakiler’e ödül ver, devlet sanatçısı ilan et !..

Evet bu tartışma bir medeniyet tartışmasıdır.

İmam bildiğini okuyor !

Fırsatını bulsalar ve toplumsal tepkiyi kontrol edecek güce ulaşsalar alfabeyi değiştirmek için en ufak tereddüt göstermezler.

2023 te bu zihniyetin en ufak bir izi ve kırıntısı “ iktidarda “ kalmamalıdır.

Tabi ki bu siyasi duruşun oluşturacağı rüzgarın da “ana dilde eğitim, özerklik, Türkiye Cumhuriyetinin yönetimini “Bölücülerle” paylaşma gibi kontrollü ve Emperyal güdümlü muhalefetinde yelkenlerini şişirmesine asla izin verilmemelidir.

Kısaca zaman, Türk Milliyetçilerinin birliğini sağlayarak gecikmeden Cumhurbaşkanlığı seçimleri hedefine kitlenmesinin ertelenemez görevler olduğunu bizlere haykırarak söylüyor.

Hakkı Şafak Ses