Tango stilleri adeta evliliğin aşamaları gibidir. İlk başladığı zaman her iki tarafında romantik anlamda en iyi taraflarını çıkardığı aşamadır.

MÜZİĞİN SESİNİ DUYMAYANLAR, DANS EDENLERİ DELİ SANIYOR!

NİETZCHE

Dansın en güzel halleri takıldı günceme. Satrançla ilişkilendirdim. Dans ve satranç nasıl planlı, ahenkli ve oyun karşı tarafın hamlesine göre ayak uydurmak!

Dans ettikçe çoğalan her dansın içinde büyük bir kültür ve hikaye barındırdığını gördüm. Üçayak oyununu severim ama eh idare ederim aslında. Kafkas oyununda parmaklarımın ucunda nirvanaya çıkarım ya. Tango en sevdiğim fazla bilmediğim çok çabuk kavradığım Berki'yle saatlerce dans ederek öğrendiğim şu var ki erkeğin hakimiyetindedir dans. Kadın için uyum şarttır. Her türlü dans edenle uyum sağladı Berki ama tangoda vazgeçememiştir benden.

Tango stilleri adeta evliliğin aşamaları gibidir. İlk başladığı zaman her iki tarafında romantik anlamda en iyi taraflarını çıkardığı aşamadır. Arjantin tangosu ise tutku, öfke ve mizah gibi duyguların tavan yaptığı zamandır. Uluslararası tango bitse bile geçmiş ve çocuklar ile birlikte kalma çabasıdır. Böyle diyor ünlü tangocu Barbara Gavyer...

Tango baille con carte yani "es"olan dans dansların içinde en büyüleyicisi tarihte doğaçlama olarak yapılan ilk dans kadınla erkeğin yüz yüze geldiği buram buram maçoluk kokan kadınla erkeğin teatral savaşıdır baştan çıkarıcı...

Her şeye inat dans ediniz, yaşamın ritmi içinizdeki melodi size eşlik edecektir..

Kıymet Şahin

23.Mayıs.2024 00:05