Adıyaman belediye başkan adayı olarak açıklanmasıyla, insanlara tepeden bakan, Vatandaşa nargile ve sigara üfleyip tepeden bakan HÜSRAN dönemi sona ermişti

Adıyaman belediye başkanı Dr. Süleyman Kılınç, bir önceki HÜSRAN dönemi sonrası göreve geldi, bu durum onun en büyük şansıydı.

Dr. Süleyman Kılınç’ın AK partinin Adıyaman belediye başkan adayı olarak açıklanmasıyla, insanlara tepeden bakan, gelen gidene sigara nargile dumanı üfleyip, vatandaşla adeta alay eden HÜSRAN dönemi sona ermişti.

Kılınç, Adıyaman belediyesinin kente yapması gerekenleri ertelediği yıllarda görev aldı.

 AK partinin Türkiye’de devrim yaptığı Kayseri, Ankara ve Konya gibi kentlerde, şehirler modern çağın ihtiyaçlarına uygun yapılanma ve yenilenme yaparken bu işler Adıyaman’da beklendiği gibi olmadı.

Halkın beklentisinin zirve yaptığı dönemde Dr.Kılınç belediyenin işleyişini öğrenmeye çalışırken Pandemiyle karşılaştı. Doktor olarak bu süreçte belediye başkanı olması da yerel yönetim için bir şanstı. Bu salgının tahribatı için Kılınç kolları sıvazlarken 6 Şubat depremi oldu.

Genel ve erken seçimler derken 5 yıl su gibi akıp gitti. Bu gün Dr. Süleyman Kılınç’ın son görev günü.

Giderken eleştiri yapmak vs benim mizacıma uygun değil. Bir felakete ev sahipliği yapan Adıyaman’da görev alan metroloji müdürü, ana okulu müdürleri dahil, her yöneticinin, deprem şehitleri mağdurlarının hakkının ödenmesi gününde, yani ahirette işlerinin zor olacağı kanaatindeyim.

Dr. Süleyman Kılıç’tan görev süreci içerisinde dört talebim olmuştu. İkisi özel, ikisi kamu yararına olan taleplerimden özel olanı iki gazeteci meslektaşım Tayfun Güzel ve Yılmaz Çoban’ın belediyede işe alınarak istihdam edilmeleri talebiydi.

 Bu iki arkadaşımızda gazetecilik mesleğinde Adıyaman’a 20 yıldan fazla hizmet etmiş memlekete katkı sunmuş başarılı gazetecilerdi.

 Her biri 2-3 çocuk okutuyorlardı, işsizlerdi. Yaşları da 35’i geçtiği için KPSS ile bir yerlere girme şansları zayıftı, bunların evlerine ekmek götürmeleri gerekiyordu. İşe alınmaları için cemiyet başkanı olarak ısrarcı oldum.

 Dr. Süleyman Kılınç işe alınmalarını beni arayarak müjdeledi ve ‘ZEYNEL BAŞKAN SEN ISRAR ETMESEN ALMAZDIM’ dedi.

Her iki arkadaşımızda işe alınarak belediye kadrosuna güç verdiklerine inanıyorum.

Her ne kadar Tayfun Güzel taşeron firmada çalışıyor olsa da, Kendi çocuklarımdan boş gezenler vardı,  onları talep etmedim, meslektaşlarımı talep ettim. Bunun için Sayın başkana teşekkür ediyorum.

Diğer iki kamuyu ilgilendiren konulardan biri, Stadyumun yan tarafında eskiden karakol olan mahallin, birkaç hissedara ait yerini kamulaştırılıp yıkılarak boş alana dahil edilmesinin sağlanarak, Adıyaman merkeze yeni bir miting alanı oluşturulmasıydı. Bu fikri güzel bulan başkan, topu bana attı GİT HİSSEDARLARLA SEN KONUŞ dedi.

Diğer bir husussa Adıyaman’da hizmet veren basın kuruluşlarının kendilerinin de katkı sunarak, belediye tarafından bir basın sitesi projesi bir araziye uygulanması talebiydi.

 Adıyaman’da görev yapan medya -basın kuruluşlarının kiracılıktan kurtarılıp kendi bina ve ofislerinde hizmet vermelerinin sağlanması hususuydu.

Böyle bir yatırım basın sektöründe her ay kira ödeme derdinde bulunan arkadaşları sıkıntıdan kurtarırdı diye düşünüyordum.

Bu proje hayata geçirilseydi basının kurumsallaşmasına da katkısı olurdu. Derken 6 Şubat depremi oldu Kayseri Büyükşehir belediyesi geçici de olsa bu ihtiyacı giderdi.

Görev almazdan öncede sonra da, Dr. Süleyman Kılınç bana karşı son derece saygılı olmuştur.

Toplantıda dahi arasam Ahmet Aydın gibi çok çok önemli bir şey yoksa mutlaka telefonuma cevap vermiştir. 6 Şubat sabahı da herkes başkana iletişim kopuk olması nedeniyle ulaşmada sıkıntı yaşarken, 6 Şubat sabahı erken saatlerde KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la beraber benim telefondan aradım ve hemen cevap verdi.

İkili ilişkilerde genelde başarılı olan Dr. Süleyman Kılınç muhtemelen pazartesinden itibaren özel bir hastanede doktor olarak çalışmaya başlayacaktır.

Dr.Süleyman Kılınç Yol ve dava arkadaşı Resul Kurt’la beraber, yapılması muhtemel erken genel seçimlerde siyasi yol arkadaşlığı yapacaklardır. Belki de bu iki yol arkadaşına Mehmet Metiner’de eşlik ederse Adıyaman seçmeni şaşırmasın.

Bundan sonra ki yaşamında Dr. Süleyman Kılınç’a başarılar diliyorum.

Kısaca güzel adamdı vesselam…