TUT ilçemiz arazi yapısı, nüfusu ve barındırdığı dinamikleri Tut’u geleceğe taşımakta yetersiz kalıyor.

TUT ilçe merkezini kalkındırmak geliştirmek için mevcut dinamiklerin üzerinde bir gayret ve desteğe ihtiyaç var.

Son mahalli seçimlerde TUT için bir fırsat doğmuştu fakat, TUT’lu vatandaşlar bu şansı kullanamadı AK parti adayı Ercan Öncebe bir elin parmakları kadar bir sayıyla seçimi kaybetti. Kazanan Mehmet Kılıç’la da akraba olan işadamı Ercan Öncebe iktidar olan AK partinin imkânlarını da ardına alarak bir çok proje hayata geçirebilir, emek yoğun yatırım ve sosyal tesisler vs yapma imkânını TUT için kullanabilirdi.

 Ercan Öncebe seçilseydi bu hususta kendisine birkaç bakanlıktan da yatırım sözü alınmıştı. Seçim sandıkları açıldı sayıldı 15-20 oyla Ercan Öncebe’nin kaybettiği açıklandı, aslında Ercan Öncebe değil TUT kaybetmişti.

Şimdi önümüzde 2023 seçimleri var, bu seçim geçen dönem yapılan genel seçim gibi görünmüyor, Siyasi rekabet ve iddialı parti sayısı geçtiğimiz seçimden farklı bir yapı arz ediyor..

Bu seçimler kazanan ve kaybedenin birçok seçim bölgesinde itirazlarına neden olacak sayılarda geçeceği görünüyor. Seçim sathı mealine girildiğinde şartlar ne olur bilinmez fakat bu gün için görünen bu. 

AK parti için önemli bir kale olan Adıyaman’da, seçimlerden her zaman zaferle çıkıldı, son seçimde HDP az bir oyla kaybetti, bu defa kazanmayı fazlasıyla isteyecek.

Millet ittifakının bileşenleriyle beraber Deva partisi , Gelecek partisi vs AK partiden oy kapmaya çalışacaklardır. MHP’de gayret gösterir ve diğer partilerin listeleri seçmene itici gelirse MHP’de vekil çıkarabilir. AK parti iyi bir liste yaparsa 4-1 yine kazanabilir, şartlar 5-0 gibi bir sonuçta çıkarabilir.

Görüldüğü gibi çoklu denkleme gebe Adıyaman seçim bölgesinde, partiler iyi çalışmanın yanı sıra, ciddi taktik ve strateji geliştirmek zorundalar.

AK parti bu defa dikkatli bir liste hazırlamazsa oy kaybı yaşar. Böyle bir ihtimale karşı 2 seçimdir morali bozulan Gölbaşı-Besni-Tut seçmenini memnun etmek için, listenin seçilebilir yerine bu bölgeden bir ismi koymaları AK parti için avantaj sağlayacaktır.

Bölgeyi iyi tanıyan biri olarak bu bölgeyi temsil edebilecek sağdan ve Sol’dan oy alabilecek bir isim olarak AK partinin Ercan Öncebe ismini değerlendirebileceğini düşünüyorum.

Ekim ayının ilk haftasından itibaren seçim ortamı ve havası gündemimize hâkim olacak. Bu seçim vatandaşın doğru bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi hususunda doğrudan müdahil olacağım. Bir kişi bir seçim bölgesini nasıl etkiliyor, yaşarsak hep beraber göreceğiz.