Türkiye, İmamoğlu’nu Sn. Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin İstanbul belediye başkan adayı olarak açıklamasından sonra tanıdı.

Türkiye, İmamoğlu’nu Sn. Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin İstanbul belediye başkan adayı olarak açıklamasından sonra tanıdı.

Ve AK Parti, Erdoğan, Binali üçgenine karşı yoğunlaşan kızgınlık ve güçlü muhalefet rüzgarını arkasına alarak İstanbul belediye başkanı oldu.

Bugün yaptığı konuşma ile de siyasi kariyerini bitirecek yola girdi.

Çok büyük ihtimalle CHP kongresinde yeniden genel başkan olacak olan Sn. Kılıçdaroğlu seçilene kadar sessiz kalacak ve sonra da İmamoğlu’nu siyaset mezarlığına gömecek “imama” teslim ederek yeni hayatına yolcu edecektir.

Çok acemi ve ham bir siyaset figürü olarak anılacak İmamoğlu.

CHP gibi kökü ve ideolojik çekirdeği derin bir partinin kendi rahminden olmayan ve kendi omurgasından yetişmemiş birini genel başkan yapabileceğini düşünmek için ancak İmamoğlu gibi ne oldum delisi biri olmak gerekir.

CHP İstanbul belediye başkanlığından vazgeçer ama ideolojik ve örgüt merkezli kimliğinden asla vazgeçmez ve bu kimliğini sulandırmaz.

2028 CB seçiminde aday olma ihtimaline gelince CHP’nin kendisini teslim etmediği adama”devlet mi” kendisini teslim edecek ?

Hayal ötesi komedi !

İmamoğlu ile birlikte Sn. Mansur Yavaş, CB seçimlerinde sergilediği kendi üslup ve siyasi karakteri ile çelişen hareket ve tavırları ile siyasi geleceğini yaralamış ve inişe geçmişti.

İmamoğlu’nun bu acemi horoz ötüşü Sn. Yavaş’ın şansını yeniden yükseltecek ve tekrar CHP’nin Ankara belediye başkanı adayı olmasının yolunu açacaktır.

CHP Parti örgütlerinin Sn. Mansur Yavaş’tan memnun olmadıkları hatta adaylığına sıcak bakmadıkları bilinmekte.

Fakat İmamoğlu’u ile birlikte aynı anda Sn.Yavaşı’da Sn.Kılıçdaroğlu’nun tasfiye etmesi hem kolay hem de doğru değil.

Yaramaz çocuk, siyasetin ham meyvesi İmamoğlu yolcu edilirken, sadık ve sınırlarını bilen Sn. Yavaş’ın ödüllendirilmesi de geriden gelenlere eğitici ve hizaya getirici bir siyasi mesaj olur.

Hakkı Şafak Ses