Tarım ürünleri başta nitrat olmak üzere her yönüyle kesin olarak hal girişlerinde kontrol edilecek, halkımıza güvenli gıdanın ulaşması birinci önceliğimiz

KİMİ SEÇERSEK FARKETMEYECEK !

Yarın belediye başkanlarını seçeceğiz.

Günlerdir vaatler dinliyoruz.

Yol, metro, kentsel dönüşüm, su, arıtma vs…

Siz hiç halk sağlığı ve güvenli gıda üzerine bir iddia duydunuz mu ?

Ve vaatler arasında gıda güvenliği önceliği olan bir sözü bir başkan adayından duydunuz mu?

“Avrupa şehirlerine giden meyve ve sebzeler nasıl kontrol ediliyorsa benim şehrime giren tüm tarım ürünleri başta nitrat olmak üzere ilaç kalıntıları yönüyle kesin olarak hal girişlerinde kontrol edilecek ve halkımıza güvenli gıdanın ulaşması birinci önceliğimiz olacaktır !”

“Aspestli tek su borusu kalmayacak. Gece gündüz alt yapı hizmetlerimizde öncelikli olarak aspestsiz su şebekesi için çalışma başlatacağız !”

“Sahte gıda ile mücadele edeceğiz. Zabıta ekibimizi sağlıkçı, gıdacı, kimyager, biyolog kadroları ile güçlendirecek ve sağlığa zararlı gıda üretimine ve satışına asla izin vermeyeceğiz !”

“Gıda güvenliğine sahip sağlıklı şehirler için var gücümüzle çalışacağız !.”

“Önceliğimiz; yollarda gidecek, metrolara binecek, millet parklarında (!) gezecek, kreşlere bırakılacak çocuklarımız ve sosyal yardımlarımızı alacak vatandaşlarımızın güvensiz gıda yüzünden hastalanmalarına dur demek olacak !”

“Gıda güvenli farkındalığı üzerine yoğun çalışmalar ve kampanyalar yapacağız !”

“Tüm alt yapı ve üst yapı yatırımlarından vatandaşlarımızın öncelikle sağlıklı olarak faydalanması vazgeçilmez hedefimiz olacak !”

“Hedefimiz yaşadığımız şehri sağlıklı ve güvenli gıda şehri markası yapmak olacak !”

Siz hiç bu uzun kampanya döneminde, söylemlerinde, broşürün de ve yaptıkları tv programlarında bu ve benzer vaatleri veren bir belediye başkan adayına rastladınız mı?

Kişilerin değişmesi, partilerin değişmesi hiç önemli değil. Zihniyet ve siyasetin hedefleri değişmeden ve çürümüş vaatler ile doldurulmuş kampanyalar siyaset çöplüğüne atılmadan hiç bir şey düzelmeyecek !

KİMİ SEÇERSEK FARKETMEYECEK !

Bu köhnemiş, paçalarından sonradan görme ve rüküşlük akan siyasetçiler ve adaylar ile geçen son seçimimiz olur inşallah !

Hakkı Şafak Ses