Yahu bila istisna her gün toplanıyorsunuz da şu toplantıda aldığınız kararlardan vatandaşı haberdar etseniz incileriniz mi dökülür?

Deprem sonrası Adıyaman'da görevlendirilen koordine ekipleri bila istisna 70 gündür her gün defalarca toplanıyor.

Ne aldıkları kararlardan ne de ne yaptıklarından kendileri ve Allah dışında kimsenin bilgisi yok.

Çadırları dolaşıp çocuklara şeker, çikolata, oyuncak dağıtmak güzel de kardeşim mesela halihazırda yarım kalan inşaatlar, temeli atılan inşaatlar, bitmeye hazır anahtar teslimi yapılacak inşaatlar ne olacak?

Ağır hasarlı binaların orta hasarlıya, orta hasarlı binaların az hasarlıya, onların da hasarsıza dönüşmesinde bir dahliniz var mı? Yoksa, neden olmadığını ya da olup olmaması gerektiğini açıklayabilir misiniz?

Şu depremin ilk gününde her vatandaşa ödeneceği söylenen 10.000 TL'lik yardımın Adıyaman'da kaç aileye verilmediğini hiç gündeme getirdiniz mi mesela? Ya da 15.000 TL olarak açıklanan yol yardımlarının kimlere verilip verilmediğini. Bu yardımlardan faydalanamayan vatandaşların faydalanma durumunun olup olmadığı hakkında bir açıklamanız var mı ya da?

Defalarca dile getirdik, yetkililere ilettik ama bir cevap alamadık bir kez daha yazalım.

Binalara girilmeden hasarsız raporu yazılan( Adıyaman'da bir tek hasarsız ev mi var allah aşkına!) konutlarda DASKIN bir kısım masrafları karşılaması için Çevre Şehircilik Bakanlığına yapılan hasar tespit itirazlarının sonucunun sisteme girmesi gerekiyor. Depremin üzerinden 80 gün geçti. Bu itirazlar bugüne kadar neden sonuçlanmadı? sonuçlandıysa neden sisteme girmedi? Sisteme girmesi için ne yapılması gerekiyor, bu konuda bir çalışmanız ya da açıklamanız oldu mu bugüne kadar?

Sizler! Adıyaman'ın yeniden ihyasına ve inşasına soyunan koordine ekipleri, Çevre Şehircilik Bakanlığına yapılan hasar tespit itiraz sonuçlarının yani az hasarlı raporların sisteme girmesi durumunda binlerce kişinin evlerini onarıp çadırlardan ve konteynerlerden evlerine taşınacağını bilmiyorsanız hiçbir şey bilmiyorsunuz demektir.

Benzeri durumunda il dışına giden binlerce insanın şehre döneceğini de...

Yahu bila istisna her gün toplanıyorsunuz da şu toplantıda aldığınız kararlardan vatandaşı haberdar etseniz incileriniz mi dökülür?

Hiçbir karar alamadığınızdan ve sizler de bizim gibi hiçbir öngörüde bulunamadığınızdan dolayı mı açıklama yapmıyorsunuz yoksa aldığınız kararlar devlet sırrına girdiğinden mi?

İstenirse bir günde çözülecek ilk hasar tespitine yapılan itiraz sonuçlarının sisteme girmesini neredeyse 60 gündür çözemediniz?

Sizin için mahsuru yoksa şu önemli toplantılarınızdan birine katılmak istiyorum gerçekten, hatta birden fazlasına. Yani ne konuşuyorsunuz ne yapmaya çalışıyorsunuz anlayalım da sesimiz yettiğince üç beş vatandaşı bilgilendirelim hiç değilse.

Muhterem Devlet Bahçeli'nin de dediği gibi, "Böyle yapmakla ne yapmak nereye varmaya çalışmaktasınız?"