Besni ilçesi tarihi dinamikleri ve geleneklerine yaslanarak STK ve hayırsever duyarlı Besinlilerle bu güne kadar ayakta durmaktadır.

Nüfus yoğunluğu açısından Kâhta’dan sonra Adıyaman’ın en büyük ilçesi Besni ilçesidir.

Besni Adıyaman’la beraber Malatya’ya bağlı ilçe iken,  İl olma mücadelesinde Adıyaman’a yenik düşmüştür.

1954 yılında birçok alanda Adıyaman’la boy ölçüşmeye çalışan Besni ilçesi, Adıyaman’ın il olmasıyla beraber bir nevi Adıyaman’a küsmüş, münasebetlerini Gaziantep’le yoğunlaştırma yolunu seçmiştir. Bu psikolojik durumun yanı sıra Besni-Antep kara yolunda ki yol imkânları ve ekonomik nedenler bu durumu tetiklemiştir.

1954 sonrası Arif Ağaoğlu sağda, Kemal Tabak gibi solda isim yapan siyasetçileri, Süleyman Arif Emre gibi diasporası ile birlikte siyaset sahnesinde geçmiş dönemlerde yer buldu. Mahmut Göksu ve Mehmet Erdoğan sonrası Besni bir nevi fetret dönemine girdi.

Besni tarihi dinamikleri ve geleneklerine yaslanarak STK ve hayırsever duyarlı Besinlilerle bu güne kadar ayakta durmaktadır.

Son 30 yıla baktığınızda Besni ilçesine Doğal Gaz’ın gelmesi, Küçük sanayi sitesi ve Organize sanayi sitesinin kurulması, eski Besni’de ki tarihi caminin onarımı vs AK parti döneminde milletvekili Mahmut Göksu’nun şahsi takibinin eseridir.

 Mahmut Göksu bu kadar önemli hizmeti Besni’ye katmasına rağmen Besni’de doğmadığı için seçmen onu garipsedi, hâlbuki Besni tarihinde Mahmut Göksu kadar kimse Besni’ye hizmet gelmesine katkı sunamadı.

Bu gün gelinen nokta itibariyle Besni’ye vizyon sahibi bir belediye başkanına ve bu dönem Hüseyin Özhan’ın şahsi efor çabasına ihtiyaç vardır.

Besni’de siyaseti ve şire pazarını benden daha iyi takip eden bir gazeteci olduğunu sanmıyorum. Bu dönem AK parti aday belirlemede isabetli bir tercih yaparsa Besni birçok alanda sıçrama yapacak potansiyele sahip.

AK partinin belirleyeceği aday Besni’de seçimin sonucunu doğrudan etkileyecektir. Hatta bu tespit Benim, Hasan Emre’nin ve Mustafa İbiş’in bundan sonra ki süreçte kanser olup olamamakla ilgili sağlık durumlarını da da etkileyecektir.

Besni’de açık ara AK parti hangi adayla kazanır bunu ben biliyorum, AK parti kurmayları da bu bilgiye ulaşırsa Besni’de ki gelişmelerin etkisi doğrudan Adıyaman siyasetini de etkileyecektir.