Herkes kentli ve gerçek entelektüel, egolar şişmiş samimiyetsiz olağanüstü artistler rolünü iyi oynayamayan aktörler var,

Bu günlerde şuna takıldı kafam kentin içindeki ruhsuz varoş kaçkını sonradan görmelere, herkes kentli ve gerçek entelektüel, egolar şişmiş samimiyetsiz olağanüstü artistler rolünü iyi oynayamayan aktörler var, parasının kariyerinin koltuğunun ya da ekonomisinin şovunu yapıyor.

Elastik dille konuşan hatta zorlanan kendi yarattığı yaratığı anlatan marka ve etiketlerde var olan başkalarına uğramış bizim köyde olmayanlar, benim bir arkadaşım yaylamıza geldiği zaman, “sen nasıl mütevazisin” demişti, ben onlar gibi anlatamıyorum, organik susuz süt (Rahmetli Zahide halam; adaletin dürüstlüğün simgesi ya da Münevver teyzem) koşulsuz veren paranın konuşulmadığı bilinmediği ilişkiler, yumurtamız kıpkırmızı, organik bahçeden meyve ve sebze, topraktan salatalığın ve fasulyenin yayılır kokusu tüm evrene, o yüzden hasretim içimdeki köylü yanıma, ben sabah kalkınca annem babam Edith Piaf yada Luciano Povoretti ya da arabesk dinlemiyorlardı.

Belki de bu yüzden her türküyü sevmeyişim Osman abin evde mi, evreşe yolları yada Muzaffer Akgün, ben bunlarla güne başlamışım yine yeşillendi fındık dalları, fındık sohbetleri, özümseyerek toprağımı atamı saygının sevginin kol gezdiği yürek arazilerinde yetiştim.

Bu yüzden ruhumda yalın ve organik öyle artistlikler bilmem yaylanın verdiği genetik bir güzelliğim cildime ruhuma yansımıştır. Toprakla oynar sularla dans ederim çok içerim hala, ahh önemlisi uğur böcekleri kuşlar ve ormanın içinde kendi masallarımı yazdım, ormanda değil şehir hayatında korkuları öğrendim doğadaki merakım bana okumayı sevdirdi ve kalemimle ruhumu resmettim doyurdum. Bir sabah uyandığımda güneşle sevinçten ağladım her renkle ve batarken hüzünlerimi de yolcu ettim...

Şükrettim teşekkür ettim atalarıma ya şehirli sonradan görme kentli olsaydım nasıl aç kalırdı bu güzel ruhum, seni seviyorum yaylam Sümbüllü Çerkez güzelim sendin beni eğiten, ağladığımda güldüren elimi bırakmayan beni koşulsuz seven beni çok sevmesiyle kendine aşık eden asil kızım geliyorum seni sarmaya yıldızlar, mor eflatun Cosmos’larla!

Kıymet Şahin

04.Nisan.2024 09:58