Zülfü Livaneli 23 yıl önce Rahmetli Erbakan hocaya cezaevindeki mahkumların durumunu anlatıp iyileştirme istediklerini hocanın kendilerini dinlediğini isteklerini karşıladığını fakat aynı isteği 2 yıl sonra insancıl ve hümanist bilinen Ecevit'e götürdüklerini onun ise ret ettiğini, isteklerini gerçekleştirmek bir yana kendilerini dinlemediğini sık sık anlatır.
Müslüman tarihini okuyan her okuyucu görür ki İslam'ın kalıcı yayılışını sağlayan müslüman sufiler, yüksek ahlak ve doğruluk sahibi müslüman tüccarlardır.

Zülfü Livaneli'nin Erbakan anlatımı aslında müslüman şahsiyeti lehine bir şahadettir. Kitleler dini genelde gördüklerine bakarak kabul etmişlerdir. Teori öğrenme arkadan gelmiştir.
Meltem Cumbu bir sanatçı bugün attığı bir teweet'te "dindar insanlarda Allah korkusunun olmadığını" söylemekte. Bu mesajında bir hayal kırıklığı yaşıyor. "dindar değilsem de dindar insanların Allah'tan korkacaklarını, merhametli olacakları" güveninin sarsıldığını anlatmaya çalışıyor. Bu ülkede yaşayan bir sanatçının bu hayal kırıklığı müslümanım diyen her insanı üzmeli. Hiç bir müslümanın dindar görüntü verip kimseyi din konusunda hayal kırıklığına uğratmamalı. Bunu yapmaya hakkı yok.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gözlük ve yakın çekim

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yakın çekim