Bu gün 1 aralık yani Adıyamanin il olusunun 64.yili. o gunden bu gune cok şey degisti bunu inkar edemeyiz, fakat yasanabilir kent olarak fakiriz geriyiz maalesef. ilce oldugumuz gunde otopark sorunu yoktu. yesil alan skintısı yoktu.  spor alanları ve spora ilgi topyekundu. Her Adiyamanli bir spor daliyla mutlaka ilgili. her mahallenin futbol takimlari ve iyi oyunculari vardi. 
Her sokakta iyi  gazel türku okuyan, her mahallenin gazelhani. Keman. cunbus çalanı vardi. Rahmetli Sami Kasap'ı tv programima davet etmistim sohbette Malatya ve cevre illerin keman calanlari kendilerini geliştirmek için 'Adiyamana gelir ders alir talim görürlerdi' dedi. Gani hafiz . Darakci şiho ve nice gazelhanlardan geriye Kahtali Mice Hamido Dellal Metin kaldi. sporda muzikte sanatta vs geri kaldik. binalar yukseldi nitelik düstu. betona bogulduk. 


Zenginiz sirtimiz pek. ama mutlu degiliz. mahallede yazida oynadigimiz çirçimba Çelik çomaktan aldigimiz hazzi. cesmede Bodrumda yat gezilerinde alamiyoruz. 
Kolu komsunun biri birine ısmarladıgı mirmirik corbasinin pissikmacinin kollotigin lezzeti dönerde kuzuda pizzada yok. 
mahallelinin biri birine gosterdigi sevgi saygi artık cekirdek ailede bile kalmadi.

64 yil geride kalmis kimi seviniyor bu gūn ama ben Adiyamana üzuluyorum, çevre illerdeki gelisme hizinada bakinca bu büyuk köye içerleniyorum. yazik oldu bu şehre bu kente vesselam. sebebi kebap olsun. yidiken yikilsin gözlerine patlama düşsün.

(1 ARALIK 2018 GAPOLAY GAZETESİ)