Bu kentlerin yerel yönetiminde görev alan arkadaşlar vizyon misyon olarak donanımlı, buna bağlı olarak beraber çalıştığı ekibi de bu çapta olmak zorundadır

Adıyaman-Hatay-Kahramanmaraş-Malatya 500 yılın en büyük felaketine ev sahipliği yaptı. Bu kentlerden Kahramanmaraş ve Malatya diyasporasıyla, kendi dinamikleriyle yaralarını saracak güç ve kabiliyette kentlerdir. Büyükşehir imkânlarıyla ağır hasar görmüş bölgeleri Yerel-genel yönetim işbirliğiyle beş yılda toparlar, on yılda da yaralarını sarmış olurlar.

On yılın sonunda eskisinden daha iyi, modern Malatya ve Kahramanmaraş ortaya çıkar.

Adıyaman ve Hatay bu iki il gibi değil, felaketin finalinin oynandığı, kıyamet senaryosunun tatbikatının yapıldığı alan olarak her iki il yerle yeksan olmuş durumda.

Bu kentlerin yerel yönetiminde görev alan arkadaşlar vizyon misyon olarak donanımlı, buna bağlı olarak beraber çalıştığı ekibi de bu çapta olmak zorundadır.

Diyelim ki seçilen başkan çapsız yetersiz, ama ekibi kaliteliyse ki yakınımızda bir kentte bunun örneği var, bu durumda lider açığı ekiple giderilebilir. Ama hem lider yetersiz, hem de ekibi haramilerden müteşekkil çıkarsa, Hatay ve Adıyaman böyle bir durumla karşılaşırsa size iddia ediyorum bu kentler 30 yılda düzelmez.

Bu 31 Mart seçimini bu iki il için, her zamanki gibi seçim olarak değerlendirmeyin. Bu dönem çok farklı bir dönem. Bunun bilinç ve farkında olmadan çalışan her belediye personeli ahirette hesabını ağır öder.

‘Fırat kenarında bir kurt koyunu kaparsa bunun hesabı Ömer’den sorulur’ diye korkan Hz.Ömeri sloganlarında örnek gösteren belediye başkanları, bölgelerinde ihmalden kaynaklı 0n binlerce ölüm ve engelli duruma düşen insanların vebalini, günahını yüklenmeyeceklerini mi sanıyorlar.

Her iki il belediyesi genel yönetimce desteklenmek, hem de dünyadaki çeşitli fonlardan en iyi şekilde yararlanmayı başarmak zorundadır. Bu işte ben görev alsam Vatikan’a bu iki ildeki Cami ve Kiliseleri yeniden yaptırtırım.

Bu iki ilde ihtiyaç olan Okul ve Parkları da Körfez ülkelerindeki Şeyhlere Emirlere yaptırtırım.

Adıyaman ve Hatay’ı ayağa kaldırma hem çok zor, hem de çok kolay. Yeter ki ilk düğmeyi doğru takarak işe başlanılsın.