AK parti Besni adayını açıkladıktan sonra muhalefet gardını aldı. Besni’de CHP adayı önceden hazırlıklı olduğu için çalışmalara erken başlamıştı. Aday adaylığı.

Besni seçimi

Adıyaman’ın nüfus yoğunluğu açısından önemli ilçelerinden Besni’de seçimin çekişmeli geçeceği hususunda genel bir kabul vardı.

 AK parti Besni adayını açıkladıktan sonra muhalefet gardını aldı. Besni’de CHP adayı önceden hazırlıklı olduğu için çalışmalara erken başlamıştı. Gövde gösterisinden kaçındı, sağ seçmeni ürkütmeden çalışmalarına devam etti.

CHP yöneticilerinin stratejisi AK parti-YRP çekişmesinden çıkacak sağ seçmendeki bölünmeyle aradan sıyrılıp Vakkas Açar belediye başkanı seçilecekti.

Besni’de ki seçim YSK’nın seçim takvimini açıklamasıyla değil, çok önceden rekabet AK parti Besni belediye başkanı olmak için başlamıştı.

AK parti Türkiye genelinde hem parti genel merkezinde, hem de Cumhurbaşkanlığı sarayından çok yönlü aday adayları üzerinde yapılan araştırmalarda Reşit ALKAN ismi bölgede ilgi çekmişti.

Benimde yakınen takip ettiğim aday belirleme sürecinde ‘Naçizane yeri geldi bende fikrimi söyledim’ fazlada müdahil olmak istemedim.

Bu süreçte iki aday finale kalmıştı İsmail Sümer mi? Reşit Alkan’ mı sorusuna yanıt aranırken. Yerel dinamikler milletvekilinin fikri ve saraydan birinin tavsiyesiyle Reşit ALKAN AK partinin adayı ilan edildi.

Besni AK partinin kemik oylarının yoğun olduğu bir yerdi, normal şartlarda Reşit ALKAN zorlanmadan bu seçimi kazanabilirdi.

Fakat ülke genelinde olduğu gibi AK parti seçmeni yorulmuştu bir yerde hayat pahalılığı, emeklilerin eriyen maaşları, akaryakıt fiyatlarına vs. tepki koyacaktı, o tepki de Reşit Alkan’a rasgeldi.

Reşit Alkan Zor kazandı ama, daha zoru biriken sorunları çözmek olacak.

Avantajı Hükümet AK partili, bölgeyle yakınen ilgilenen milletvekili Hüseyin Özhan var. Beraber oturacaklar. Proje üretecek ve takip edecek bir ekip kuracaklar. Besni’nin öncelikli sorunlarını çözecekler.

Besni’nin sorunlarını çözmek çok zor değil. Çok kolay da değil. Ama iyi niyetle gayret ederse Reşit Alkan STK’larda Besinlilerde hatta bende kendisine destek veririz ve Besni bu dönem ayağa kalkıp koşmaya başlar.

Gerek kültürel, gerek sportif ve gerekse ekonomik alanda gelişme göstermesi için Besni’ye bir el atmak vatandaşın moralini yüksek tutmak yeterli olacaktır.

Besni’nin ve Türkiye’nin marka değeri en yüksek kişilerinden işadamı Ali Erdemoğlu’nun seçimleri uzaktan seyrederek ilgili durması iyi oldu. Ramazan yardımları kolileri vs. Seçim sonrasına bırakması da iyi oldu.  Ali Erdemoğlu her görüşten, fikirden, düşünceden herkese eşit durarak ağırlığını daha da artıracaktır.