Eğitim düzeyi yükselmiş bireylerin yaşadığı kentin standartı da artar, sorunları da çabuk çözülür kentin okumuş münevverleri kenti selametle geleceğe taşır

AK parti iktidarı döneminde 10 yıl belediye başkanı olarak görev yapma fırsatım olsaydı:

06.02.2023 yılında meydana gelen deprem 10 yıldır bağıra bağıra geliyordu, belediye imkânlarını seferber ederek yapı güçlendirme için gerekli önlem ve denetimi yapardım.

 Çürük yapıların tespit edilerek güçlendirilmesi için vatandaşı zorlar ve belediye olarak önlem alınmasını sağlardım (2020 de Elâzığ depremi sonrası AKİT TV’de katıldığım canlı yayın programında Türkiye’de bunun acil olarak belediyelerce yapılmasını gerektiğini söyledim kayıtlarda var)

Böyle bir depreme araç gereç teçhizat açısından hazırlık yapmış bir belediye olarak çevre komşu belediyeleri de etkilemiş olur, böylelikle hemşerilerimiz bu oranda kayıp vermez çoğu  aramızda olurlardı.

Milli eğitim bakanlığına bağlı okul yöneticileri, okul aile birlikleri ve özel okul yöneticileriyle işbirliği içerisinde projelerle çocuklarımıza hafta sonları düzenli olarak ücretsiz Üniversite sınavlarına hazırlama kursları verdirirdim.

Eğitim hizmeti veren öğretmenlerin mesleki kabiliyet ve dünyada ki gelişmeleri yakından izlemeleri için Milli Eğitim müdürlüğüyle koordineli çalışır maddi manevi gelişimi için çaba harcardım.

Belediyenin teşvik ve desteğiyle Adıyaman’da eğitim kalitesini ilk beş yılda Ülke standartları üzerine çıkartırdım. Böylelikle binlerce hemşerimizin üniversiteyi kazanıp, kazandıktan sonra da bulundukları illerde rahat okumaları için her türlü destek olurdum.

Eğitim düzeyi yükselmiş bireylerin yaşadığı kentin standartıda artar, sorunları da çabuk çözülür kentin okumuş münevverleri kenti selametle geleceğe taşırlar.

Belediye personellerinin tamamını hazırlayacağımız projeyle periyodik olarak alanında başarı sağlamış Konya, Kayseri ve Paris gibi belediyelerin ilgili birimlerinde ikişer ay kalarak eğitimlerini bilgilerini çalışma performans ve mantalitelerini geliştirmelerini sağlardım.

STK’ları, muhtarları, hatta şeyh ve kanaat önderlerini bu kentleri gezdirerek (bilmeyenlere) Kent nasıl olurmuş, caddeler nasıl olurmuş, şehir planı nasıl olurmuş göstere göstere öğretirdim.

Kentte sitelerde oturan ailelilere tiyatrocuları da projeye katarak herkese sitede oturma yaşama kurallarını öğretme hususunda eksikleri tamamlatırdım.

Esnaflarımızdan yetişmekte olan Kalfaların ustaların marka olan üretici fabrikalara belli periyotlarla gidip kurs görmelerini sağlardım.

Adıyaman küçük sanayini geliştirirdim en iyi motor tamircisi veya kaportacısı burada olurdu kentin parası dışarı akmazdı.

Sanatçıların kabiliyetlerini geliştirmeleri için ünlü sanatçıları eğitim vermeleri hususunda dönem dönem kente davet eder onlardan yararlandırırdım.

Sanatçıların, yazarların her yapıtının yayınlanmasına ve tanıtımına katkı sağlardım. Aziz Çelik gibi bestekârları teşvik eder her eserlerine ödül verirdim.

Adıyaman’da yaşayan herkesi spora teşvik ederim. Milli eğitimle işbirliğiyle yetmişli yıllarda olduğu gibi her Adıyamanlı bir spor branşıyla ilgili olurdu.

Adıyaman spor futbol kulübünü üst liglerde yer almasını sağlar, alt yapının güçlendirilmesini sağlardım.

Profesyonel kulübün ve amatör spor kulüplerinin faydalanacağı tesisler yaptırır kulübe kalıcı başarı için alt yapısına sponsor bulurdum.

Bu söylediklerimi 10 yılda yapabiliriyim? Sorusuna en doğru cevabı arkamdan en çok atıp tutanlar bile cevap verirken yutkunacaklarına eminim.

Zaten ben görevde olsaydım 30.000 kişilik stadı 2022 yılı dünya kupası finali sonrası Katar’dan memlekete getirtir kurdurur, Cumhurbaşkanını da helallikle ikna eder Galatasaray-Fenerbahçe kupa finalini de Adıyaman’da oynatırdım.

Tabi ki ben belediye başkanı olsaydım…