Belediyeyi oyuncak edip, eğlenip günü gün edenler en son kazığı da bir daha çıkarılmamak üzere Adıyaman’ın kalbi sayılan Hükümet meydanına çakıp gittiler.

Adıyaman AK parti kurulurken değerli bir dostum AK parti adına Recep Tayyip Erdoğan başkanlığın ’da kurulacak AK parti teşkilatlanması  için ön hazırlığa gelmişti.

Bende bir ülkücü olarak Türkiye’nin altı çizilen konular prensipler çerçevesinde geniş destekli bir merkez partiye ihtiyaç olduğunu ve bunun ’da AK partiyle sağlanacağına inandığımı söyledim.

AK parti kurulduğunda Adıyaman’da yerel basın ‘AK’ kelimesini yayın organlarında yayınlamıyorlardı. Bir tek ben AK partinin bütün faaliyetlerini manşetten veriyor ve destekliyordum.

2004 belediye başkanlığı seçiminde de bu tutum daha katı bir şekilde sürdü. AK parti adayını basın medya’da bir tek ben yazdım çizdim. Bu duruma çok içerlenen AK parti adayı Necip Büyükaslan ve Kardeşi bizzat bana ‘Zeynel Abidin Kıymaz bu zor günümüzde bizim yanımızda durarak bize güç moral verdin, bize verdiğin desteği hiçbir zaman unutmayacağız’ dediler.

2004’te belediye seçimi Pazar yapılacaktı Cuma akşamı seçim karargâhı önünde Necip Büyükaslan kendisine mikrofondan hakaret vari konuşan spikere hitaben ‘ Pazartesi göreve geleceğimde hepsini kapının önüne koyacağım’ dedi,  Vatandaşta çılgınca alkışladı.

Başkan 10 yıl görev yaptı, yola çıktıklarını yolda bulduklarıyla değişti, sonraki dönemde görev alanlarda maalesef kendisini arattılar.

Bu 20 yılı ve Adıyaman’ın geleceğini heba eden belediyeyi oyuncak edip, eğlenip günü gün edenler en son kazığı da bir daha çıkarılmamak üzere Adıyaman’ın kalbi sayılan Hükümet meydanına çakıp gittiler.

20 yıl önce Şanlıurfa Karaköprü yeni ilçe olmuştu, yeni yeni yapılaşıyordu, belediye binası son yapıydı. Bu gün Karaköprü belediyesi sınırları Şanlıurfa Çimento Fabrikasına yanaştı nüfusu 700.000 oldu.

Fuar ve kongre merkezleri stadyumu vs her şeyiyle Karaköprü metropol olurken bizimkilerin hepsi toplanıp 12 dönüm kupon arazi olan Hükümet meydanına (halkın en önem li ihtiyaçları göz ardı edilerek) Cami projesi kondurdular.

Adıyaman’da bu cenahta bu işe talip olanların çapı kalibresi bir kenti belediyeyi yönetmeye, kente gelecek tayin etmeye yetecek kadar değildi.

(Değerli kardeşlerim kötü değilsiniz fakat siz belediye başkanlığı görevini başarıyla yapacak çapta değilsiniz. Sizler gidin Cami derneklerinde görev alın memlekete öyle hizmet edin. Herkes başarılı olacağı alanlara yönelmeli.)

Adıyaman’da ki bu durumu AK parti seçmeni görüyor fakat  ‘KOL KIRILIR YEN İÇERİSİNDE KALIR’ deyip yutkunuyorlardı.

İş bununla kalmıyor, etrafta boş beleş dolaşıp hiçbir işte başarı gösteremeyenler ‘bunlar Adıyaman’ı yönetebiliyorsa, bende yönetebilirim’ fikri doğrultusunda çeşitli partilerden aday adayı başvurusu yapıyor, aday gösterilmese de dışarıda kartvizitinde ADIYAMAN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI referansı kullanıyorlardı. Adıyaman belediye başkanlığı unvanı marka değeri en aşağı düşmüştü.

Daha öncede bu konuya benzer değerlendirmelerim olmuştu. Küçük kentte yaşadığımız ve siyasi sorumlular arkadaşlarımız dostlarımız olduğu için onları kırıp dökmeden uyarılarımızı yapmaya çalıştık.

AK partiye gönül veren, özellikle Recep Tayyip Erdoğan hayranı olan bu kitle 2023 genel seçimlerinde şikayetçi olunan  durumlar aynı ile vaki iken, yine her olumsuzluğa rağmen gidip sandığa AK partiye rekor oy verdi.

Oy verdiği gün Adıyamanlıların evleri başlarına yıkılmış, enkazda bir hafta kalıp bağıra bağıra ölmüşler, kalanlarda bütün olumsuzluklara rağmen Recep Tayyip Erdoğan’a oy verdi.

Peki ne değişti de seçim sandığı alt üst oldu. AK partinin oyları ters yüz oldu, CHP rüyasında göremeyeceği oy oranına ulaştı?

Aday adayları, bu işe girişenler bir türlü AK partinin adayı olmayı başaramadılar. Baktılar bu düzen devam ederse AK partide aday olamayacaklar.

Parti yönetiminde görev alanlarda ne kadar çok çalışsalar da bir yerlerle yakınlık kurulmadan aday olmaları mümkün görünmüyor.

Partide Ahmet Aydın’ın gölgesinde kalanlarda ‘Aydın’ın karizması çizilmezse partide öne çıkamayız’ düşüncesinden hareketle AK parti üyesi yöneticisi başkanı veya eski başkanı olarak gidip sandıkta CHP’ye oy verdiler. (bu ithama cevap verebilmek için kendisi AK partiye oy vermiş hileyi şerriye olarak, ama çevresine CHP’ye oy vermelerini isteyenler Kurana el basabilir)

Tabi ki CHP’de siyasal partidir onun ilkelerine programına adayına inanır gider oy verirsin bundan doğal bir şey yok.

Seçim akşamından beri yurt içinden ve yurt dışından arayıp ‘Bu demokratik tepkiyi gösteren Adıyaman ve Adıyamanlıları çok seviyorum, bu sonuç nasıl oldu açıklarımsın’ diye soruyorlar.

Bende onlara değerli kardeşim bu durum bir tepkiydi doğru, fakat AK partili üye yöneticiler vs  gidip sandıkta CHP’ye çalışıp oy verdiler. Bu durum Demokratik başarı değil DEMOKRATİK NAMUSSUZLUKTUR.

Aynı şekil CHP’li vekil, başkan ve parti yöneticileri seçimde gidip AK partiye oy verirlerse bu durumda demokratik yasal bir haksa da, bunun adı DEMOKRATİK NAMUSSUZLUKTUR.

CHP milletvekili olarak muhalefette Adıyaman’ın sorunlarını cesurca dile getiren Abdurrahman Tutdere’yi tebrik ediyorum

Adıyaman seçim değerlendirme yazılarım devam edecek. Abdurrahman Tutdere başarılı bir vekildi… devamı var….