Biraz da sağlık nedenlerinden dolayı 6 ay içinde üç defa Kızılay'a bir defa Keçiören ve Gimata gitme ve günlük yürüyüşün dışında yakın döneme ait hatıra kitaplarını okumakla geçti. Bu kitapları öğrendiğim bilgileri emekli olduğum için öğrencilerim de olmadığından siz değerli arkadaşlarımla Facebook hesabından paylaştım. Geçen asırdan ve ondan önceki asırda yaşamış önemli etkilerde bulunmuş devlet adamlarımızın anılarını, deneyimlerini hatıralarını okuduğumuzda, hiçbir problemin çözülmediğini daha da arttığını söyleyebiliriz. Özellikle iç didişmeler yönetim şekli tartışmaları.

Bu milletin güncelini belirleyen hadiseler basit bir gözle ele aldığınızda milletin kendisine kuruşluk bir katkısı yoksa hatta zarar veren şeylerse maalesef geri gidiş devam ediyor demektir. Bu asırlardır böyle sürdüğü için de tarihte çok büyük başarılara imza atmış millet evlatları Karlofça antlaşması'ndan sonra sürekli bir badire içerisinde yuvarlanmaktadır. Bu kısır döngüden çıkışımız olmalıdır.

Değerli arkadaşlarım

özellikle son zamanlarda İslam dünyasında bir Rönesans mesajını veriyorlar. Bu mesaj yerindedir. Rönesans yeniden diriliş demektir. Milletimizin derin uykusundan uyanması gerekiyor. Bunun içinde bilimde sıçrama yapması gerekiyor.

Gerek Selçuklular ve gerekse Osmanlılar en güçlü oldukları dönemlerde çağın en güçlü bilginlerini merkezde hükümdarın yanında toplarlarlardı. Yetenek ve bilgi eğer devlet yönetiminde olmazsa bir gelişmeyi beklemek muhaldir.

Bundan sonra da tatilde de, Allah nasip eder yaşamaya devanedersek, Ankara'ya dönüşümüz de de yine tarih çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Facebook'ta çok değerli arkadaşlarımın ilim ehli olanların Türkiye'nin problemlerine gerçekten çözüm önerisi sunan arkadaşlarımın çözümlerinin satırlarda kalmamasını mutlaka devlet yöneticileri tarafından icraata geçirilmesi en büyük dileğim ve temennim'dir. Facebook paylaşımında adalete hakka doğruya yakın görüşler ve fikirler ileri süren arkadaşların bu ülke için bu millet için dert ve tasa besleyen her kültür ve İrfan sahibinin görüşlerini, oluşturulan bilim kuruluna bildirmelerini notlar almalarını faydalı görüyorum.

Planladığım kaplıca tedavisinden sonra uzun bir süre memleketim Elazığ'da kalacağım tabii Facebook'ta Allah güç ve kuvvet verdikçe okuduklarımı paylaşmaya devam edeceğim.

Bir 1 kişi ve iç mekan görseli olabilir