Ceren Damar Şenel değerli arkadaşım Mustafa Damar Beyin kızı. Bir akademisyen bir hukukçuydu.
O bir katil tarafından hayattan koparıldı.

Ceren ilk ve orta öğretimini babasının eğitim müşaviri olması dolayısıyla Avrupa ülkelerinde tamamlamıştı. Fransızca ve Almancayı ana dili gibi konuşmaktaydı.. İngilizcesi akan berak bir su gibiydi. O kendisini çok iyi yetiştirmiş bu ülkenin kıymetli bir değeriydi..
Ceren 2019 Ocak ayında imtihan esnadında kopya çeken bir öğrenci tarafından şehit edildi. Ceren Hocanın şahadeyinin tek bir nedeni vardı vardı; kopyaya müsaade etmemesi.
Ona göre kopya bir milletin, bir ülkenin geleceğini yok ederdi.
Ceren Hoca ne kadar başarılıysa onun katili de o kadar başarısız okulun önünden geçmesi sakıncalı bir tipti. Katil, Türkiyede üniversite giriş sınavlarını kazanamıyor Kıbrıs'ta bir üniversiteye giriyor sınıfı geçemiyor kanuni boşluklardan istifade ederek Türkiyede imtihansız Ceren'in araştırma görevlisi olduğu fakülteye yerleşiyordu. Burada imtihan salonunda diğer öğrenvilerin gözü önünde aleni kooya çekiyor uyarıyı alınca fakülteden çıkıyor polis olan babasınının ve annesinin silahını alarak Fakülteye geliyor hunharca Ceren Hocayı şehit ediyor.
Ceren Hoca şehadetinden üç ay önce bir diplomatla evlenmişti, hayat doluydu. Türkiyenin hayrı için çok değerli düşünce ve projelere sahipti.

Katil sadece onu katletmedi. Türkiyeyi katletti. Türkiye'nin değerini, birikimini katletti. Ceren'in annesinin babasını en önemli hayat kaynağını yok etti.

Bu konuda bir eğitim sendikası başkanı olan Dr İsmail Yıldız, Ramazan Kagnıcı Harun Yıldırım arkadaşlarımın dikkatini çekiyorum yine siyasetle ilgili eğitimci arkadaşım Hasan Çıplak Beyin; Kemal Şar'ın Gazeteci zeynel Abidin Kıymaz ve Emin Danış'ın Bilal Karadağ'ın dikkatini çekiyorum Bu ülkede değeri tüketmek bu kadar kolay olmamalı. Katil bir hoyratlık, sokakta elini kolunu sallayarak dolaşmamalı hele hele üniversitenin kapısının önünden bile geçmemeli.

— Mehmet Emin Danış ve 8 diğer kişi ile birlikte.

'#egitimsehidicerendamarsenel #kadincinayeti #EmineBulut  @kadinmeclisleri @egitimis @suleicinadalet @egitimsen @ankarabarosu @istbarosu @ogretmenlerhabr 
@TurkEgitimSen @EgitimBirSen'

00:56