Belediye başkan aday adaylarının gündem olduğu günümüzde arşivimde depremde kaybettiğimiz değerli hukukçu ve siyaset adamı Nedim Taylan’ın afişine rastladım.

Belediye başkan aday adaylarının gündem olduğu günümüzde arşivimde depremde kaybettiğimiz değerli hukukçu ve siyaset adamı Nedim Taylan’ın bu afişine rastladım.

Rahmetli sadece bana karşı değil, çevresine de saygılı, naif, kibar güler yüzlü bir kardeşimizdi. Adıyaman hukukçuları arasında ayrı bir yeri vardı.

Adıyaman belediye başkanı Abdulkadir Kırmızı bir gün gece 22.00 sularında beni aradı ‘Kivre Mercan TV’deyim acil bir konu var müsaitsen seni bekliyorum’ dedi,bende 5-10 dakikaya uğradım yanına. Rahmetli Talha Pektaş vardı, başka kim vardı iyi hatırlayamıyorum.

Başkan Kırmızı hemen konuya girdi ‘ Zeynel bey bir ikilemde kaldık. Partiye merkez ilçe başkanı atanması kararı arifesindeyiz. Senin de fikrini almak istiyoruz’ dedi ve şöyle devam etti ‘ iki isim önümüzde var. Biri Av.Nedim TAYLAN, diğeri Fahri Yalçın. Hangisini partimize merkez ilçe başkanı olarak görev verilirse iyi olur?’ dedi.

Bende her iki adayla da samimi arkadaş olduğumu Nedim Taylan için ‘ İyi bir hukukçu, sevilen sayılan biri, temsil kabiliyeti olarak sizi iyi temsil eder ‘

Fahri Yalçın içinse ‘Parti tabanının tuttuğu bir isim. Partinin teşkilatın yakından tanıdığı biri,

 Esnafla ilişkileri iyi olan parti tabanın sevdiği bir isim’  dedim.

‘basın medya önünde vizyon için tercih yapacaksanız Nedim Taylan daha uygun olur’  dedim.

Sözümü tamamlar tamamlamaz Kırmızı telefona sarıldı ve Temel Karamollaoğlu(Yanlış hatırlamıyorsam) nu aradı ve İlçe başkanı adayımız Av.Nedim TAYLAN’dır dedi ve Nedim Taylan sonraki gün Merkez ilçe başkanı oldu.

Sonraları AK parti kuruldu Nedim Taylan Abdullah Gül’e yakın bir isim olarak AK partide kaldı. Abdulkadir kırmızı Milli görüş çizgisinde devam etti.

6 Şubat depreminde Adıyaman çok değerli isimler kaybetti, bu isimlerden biri de Av. Nedim Taylan’dı.

 Av. Mehmet Nedim Taylan eşi Ayten Taylan ve kızı Hatice Sultan ile Ali taşı mahallesinde Merve apartmanında enkaz altında kalarak hayata veda ettiler.

Değerli kardeşimize yetişemedik onu da enkazda kurtaramadık.

Merve enkazının etrafında soğukta,  karda titreyerek ağlayanların feryatları hala kulaklarımda.

 Ali taşı mahallesi binlerce hemşerimize mezar oldu.

Mekanın Cennet olsun gül yüzlü kardeşim Nedim Taylan seni unutmadık..