Tarih bir ilim dalıdır.Usulü vardır kaidesi vardır. Geçmişte meydana gelmiş bir olayın gerçekleştiği zamanın şartlarını bilmek gerekir o olayın yazıldığı dönemin anlayışından ise uzak olarak olayı yazmak tarih biliminin en önemli şartıdır Tarih olayları sıradan masal gibi yazmak tarih değildir.

Lise 1 Tarih kitabında olaylar anlatılmadan Tarih nedir? konusu amacı yardımcı bilimleri vs diye metodu öğretilir.
Şimdi Yavuz Bahadıroğlu'nun ekmek kapısı; karşı tarafı karalamaktır.Bunun bu ülkeye hiç bir faydası yok. Komşularımız olan bütün partililerle sağcılarıyla solcularıyla dindarıyla liberaliyle saygıya dayalı, huzur içinde yaşamalarını temin etmek bu ülke aydınlarının yöneticilerinin en önemli görevi olmalıdır..

Cumhuriyet gazetesi İngiliz devlet adamı gelmiş onunla ilgili manşet atılmış.O gün bu gazete yarı resmi gazete gibi çalışmıştır. Devlet adamlarımızdan yabancı devlet adamlarına dostum diye hitap edilmiştir. Buradaki dostluk kavramı ile Kuranda anlatılan dostluk kavramı farklıdır.

Peki Osmanlı'da nasıl?. Keçecizade Fuat Paşa "İngiltere'nin dostluğunu kaybetmektense bir kaç Osmanlı eyaletini kaybetmeyi yeğlerim" demiştir.

Bu başlık da Fuad Paşa'nın o sözü de devlet süper bir güç olmayışından kaynaklanıyor. Cumhuriyet gazetesininin bugünkü havasına girmesi 1955'ten sonradır Cumhuriyet gazetesinin sahiplerinden Nadir Nadi 1950'de Demokrat Parti listelerinden Muğla milletvekili seçilmiştir.
II başlık İkinci dünya savaşı yılları 20 milyon nüfus var bu nüfusun bir milyonu askerdir. Ve bu askerler o günün tarım aletleri ile buğday yetiştiren köylü çocuklarıdır. . O karne verildiğinde II Dünya alevlerinde dünyada kavrulup yok olan insan sayısı 40 milyonun üzerindedir.
Bilimsel tarih o karnenin veriliş nedenini anlatır yoksa bir yerlere laf sokuşturmak için yazmaz.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve yazı

Görüntünün olası içeriği: yazı