Hatıra merhum Nevzat Yalçıntaş'a ait olduğu için öne onun fotosunu koyuyorum.
2015 yılında Ankara Çankaya Park Otelinde Millet Partisinin düzenlediği bir toplantıda Nevzat Yalçıntaş 1991 seçimlerinde İttifak olayını şöyle anlatmıştı."1989 mahalli seçimlerinden sonra ANAP hızla erimeye başladı. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın yanına gittik. Ona-Partiniz eriyor Demirel iktidara geliyor- O sizinle hesaplaşacak- Türkiye bunda zarar görür. Siz en iyisi Refah, Milliyetçi Çalışma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi arsında yapılacak bir ittifaka engel olmayın"
Bu itifakta asıl oyun kurucu rolu Aykut Edibali Bey'in oynadığını da belirterek hakkı teslim etmişti.
O günkü seçim sistemine göre il barajı vardı. Eğer ittifak olmasaydı Demirel tek başına başbakan olabilirdi. Refah Türkiye genel barajını aşsa il barajına takılacaktı Ecevit o seçimde % 10 barajını aşmış ancak il barajı yüzünden ancak 7 vekil çıkarabilmişti.
Şimdi Cumhurbaşkanına milletvekilleriyle görüşüyor yapılan tavsiyeler basına yansıyor. İşte ifadeler bakanlara ulaşamıyoruz illin bazı sorunları var vs.
Halbuki AKP'yi eriten bunlar değil. Kimse kusura baakmasın AKP'nin üzertinde bir güç var ifade edemiyorlar. Bu güç siyaset mühendislerinin oyunudur. AKP eritmek için KHK mağduriyetini devam ettiriyorlar. AKP'lilerin hiç biri bu konuyu savunamıyor. Mağdurların gücü kartopu gibi büyüdü. 2 cisi ise AKP'de mikrofon artık Süleyman Soylu'nun ve Mehmet Ağar'ın elinde onlar parti genişletmeleriyle değil partilerini tasfiyeleriyle biliniyorlar.
Bir AKP milletvekili AKP'nin geleceğini kendilerine soran Cumhurbaşkanına KHK olayını AK Partiyi bitirmek üzerine kurgulu olduğunu ilk seçimde mahalli seçimlerdeki kayıptan daha fazla kayıba uğrayacağını söylemeli.
Bir de Ak Partinin Saadet Partisine katılmasını, Saasdet AKP'ye değil AK Parti Saadet'e katılsın Saadet katılırsa Numan Kurtulmuş gibi olur.Hiç bir fayda sağlamaz. İddia kaybolur. Saadet Partisi milli Görüş geleneğini temsil ediyor Rahmetli Erbakan 1973 seçimlerinde TBMM'de güçlü bir grup kurunca herkes cumhuıriyet dönemiyle hesaplaşacaklar diye bakıyoprdu. Halbuki bir ülkede iç hesaplaşma o ülkeye o ülkenin devletine milletine zarar verir. Doğru ve yanlış zaten tarih belirliyor

. 1974 CHP MSP koalisyonu bu ülkeye yapılmış en büüyük iyiliktir. Bir ülkede hesaplaşma rövanşist her hareket o ülkenin enerjisini boşa harcamaktadır.
AKP'de bulunan ülkücü, mücadeleci geçinenlerin aslında ne mücadeleci ne ülkücü olduklarını bu hareketlere mensup sahici olanların ,işlenmemiş altın gibi politikadan uzak kaldıklarını MHP'nin asla milliyetçilikle ilgisininin olmadığını, eski YMM ci diye zaman zaman cilalanan Cemil Çiçek'i her ne kadar danışman olarak alınmışsa da dünyada güvenebilecek en son kişi olduğunu, onun 2012'de Ankarada bir vakıfta yaptığı bir konuşmada politikada uzun ömürlü oluş nedenini soran bir dinleyiciye "fesat işi olduğunu kendisinin fesatlığı çok iyi bildiğini, de bu yüzden 50 yıldır ayakta kaldığını" söylediğini,belirtsin.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yakın çekim

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yakın çekim