Hepimizi sarsan 6 şubat 04.17 i depremi sadece binaları kenti yıkmadı, yetişmiş insan gücünü de aldı götürdü

Hacı DERECİ:

Dayıoğlu Hacı Dereci ailenin en sevileni sosyal adamıydı.

Devamlı iş yoğunluğundan şikâyet ederdi.

Dürüst bir esnaftı, elinden gelen iyiliği karşıya yapmaya çalışırdı.

Mesleği gereği hayatını 20.m2 işyerinde geçirdi.

İş yoğunluğundan yeterli dinlenemedi, kendine ve sevenlerine zaman ayıramadı, bana gıpta ettiğini söylerdi gezip dolaşabildiğim için.

Geç sayılacak bir yaşta evlendi. İlk çocuğu doğmadan vefat etti. İkinci çocuğu heyecanla beklerken gece depreme yakalandı.

50 yıllık baba evinin hatırasından kopamadığı binanın, enkazından sağ çıkamadı. Eşi ve heyecanla beklediği bebeğiyle Rabbine kavuştu

Çalışmaktan yasayamadığı dünya da, geride sevenlerine bir hüzün ve keder miras bıraktı.

Mekânları cennet olsun.

Biz seni her zaman sevdik Hacı...

Hidayet ÖZDEMİR:

Hidayet Özdemir 1993 yılı Özel Radyo-Televizyonların yayına başladığı süreçte dostluğumuz gelişti.

Rahmetli iyi bir program sunucusuydu. Adıyaman’da Radyo yayınlarının gelişmesinde emeği olan bir arkadaşımızdı. Gel zaman git zaman sektörden yavaş yavaş koptu İşine yoğunlaştı. Ailesinin bir kısmı Doğanşehir Sürgü’de olduğu için genelde hafta sonları Sürgü’ye giderdi. Turgut Reis mahallesinde çiçekçi dükkânına her hafta uğrar halini hatırını sorardım. Mesleğe çok emek verdiği için hiç olmazsa haftalık gündem değerlendirsin diye kendisine köşe açtım yazmaya başladı.

Son genel kurulumuzda GAP gazeteciler birliği denetleme kuruluna seçildi. Kendisini bu Nisan ayı sonunda Romanya’ya götürecektim fakat, deprem onu çoluk çocuğu, eşi ve ailesiyle Baki aleme götürdü.

Dedikodu yapmaz kimseyi incitmez, işinde gücünde kalender bir kimseydi. Adıyaman basını değerli bir evladını kaybetti başımız sağ olsun mekanı cennet olsun.

Av.Nedim TAYLAN:

Av. Nedim Taylan naif ahlaklı güzel bir insandı.

Kendisiyle samimiyetimiz Abdulkadir Kırmızı’nın belediye başkanlığı döneminde başladı.

Refah partisi kapatılmış Fazilet partisi kurulmuştu bir il başkanı atanacaktı. kirvem Abdulkadir Kırmızı beni telefonla aradı ‘Mercantv deyim gel bir konu var seninle görüşmek istiyorum’ dedi ve gittim.

Abdulkadir Kırmızı kısaca ‘Fazilet partisine il başkanlığı için iki isim var karar veremedim senin de fikrini almak istiyorum’ dedi.

İki isimden biri Fahri Yalçın, diğeriyse Av. Nedim Taylan dı.

Fahri Yalçın in teşkilattan gelme olduğunu, partiyi tabanı esnafı vs iyi tanıdığını teşkilatlanma da çabuk başarı göstereceğini,

Av.Nedim Taylan'ın da ahlaklı düzgün, kültürlü ve temsil kabiliyetinin yüksek olduğuna dikkat çektim.

Beni dikkatlice dinleyen Kırmızı, biraz da acele ederek  telefona sarıldı, Temel Karamollaoglunu aradı İl başkanı adayımız Av.Nedim Taylan’ dır’ dedi.

Nedim Taylan eşi kayınbabası yakın çevresi entellektuel, okuyan Aydın insanlardı.

Adıyaman siyaseti ve hukuk camiası kıymetli bir evladını kaybetti mekanı Cennet olsun.