Pazarcık merkez üssü olan 7.7 lik deprem sadece binaları yıkıp gitmedi,yetişmiş insan gücünü de alıp götürdü.

İskender Korkut:

İskender Korkut’la 90 yılların sonunda Tempo Radyoda tanıştım. Genç mesleğinde hevesli, kibar bir arkadaşımızdı. Hamit Özpolat ve Rahmetli Mercantv Müdürü Talha Pektaş belediye başkanı Kadir Kırmızı’dan rica etmiş ve belediyede görev almıştı.

İkili ilişkilerde son derece başarılı biriydi, her partiden görüşten kişiyle çabuk arkadaşlık kurabilen nadir bir meslektaşımızdı. Şevket Gürsoy, Dengir Fırat, Mahmut Bozkurt, Nedim Bilgiç, Kadir Kırmızı, Necip Buyukaslan, Husrev Kutlu ve Süleyman Kılıç’la çalıştı.

Adıyaman gazeteciler cemiyetinde beraber görev alıp çalıştık,  ailesine işine düşkün bir kardeşimizdi. Gazetecilikte birçok arkadaşımızla çalıştı iyi bir intiba bıraktı.

İkamet ettiği köhnemiş eski bina depreme dayanmadı ailesiyle enkazda kaldı, bu değerli meslektaşımızı enkazdan kurtaramadık.

Mekanı cennet olsun, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Dr.Şerif Ayaz:

Ayaz ve Yaşar ailesiyle 70 li yıllarda başlayan dostluğumuz hemen hemen bütün aileyi kapsıyordu. Rahmetli şehit Mithat Yaşar bizi biri birimize bağlayan ortak noktamızdı. Ağabeyi Zeynel Ayaz’la 20 yıl mesai arkadaşım olarak beraber kardeş gibi çalıştık. O dönemde Şerif bizden küçük yaştaydı ikimizde Zeynel olarak ağabeyiydik.

Tıp fakültesini bitirdi doktor oldu Gözde hastanesini kurdu ortakları arasında yer aldı.

Dr. Şerif’e ne zaman telefon etsem koşar talebimimızı yerine getirmeye çalışırdı. En son kendisinden 25 yıllık gazeteci Yılmaz Çoban’ın çöpte çalıştırılmasının belediyenin ve basın camiasının imajına yakışmadığını, belediyede kadrosu çöpçü bile olsa sporcu, sanatçı, gazeteci ve yazarların onare edilmesi, elinden tutulup baş üstünde tutulmaları gerektiğini söyledim ‘ortam bulursa yerıni değiştireceğini’ söyledi. 

Yılmaz Çoban’ın evi başına yıkıldı çocuklarıyla sıyrıklarla evden çıkmayı başardı. Gurbet elde ekmeğinin derdinde. Şerif Kardeşimizde ebedi ıstırahatgahına defnedildi.

Şerif Ayaz iyi bir doktordu pratısyen olarak hemşerilerine yardımcı olmak için koşturan biriydi. Kimseyi incittiğine kırdığına şahit olmadım. Bana ‘sen benim ağabeyim gibisin ailenin bir parçasısın’ diyordu.  Belediye başkan yardımcılığı ve ağır sorumluluk altında olması onun işi değildi, ama kader ona bu görevi yüklemişti. Bugün herkes Dr.Şerif Ayaz olarak onu tanıyor biliyor. Hakkımız varsa helal olsun mekânı cennet olsun.

Sevenlerine Adıyamanlılara başsağlığı diliyorum