MHP lideri Alpaslan Türkeş’e yazdığı mektubun, Türkeş'in kasasında 12 Eylül sonrası çıkınca kaymakamlıktan atılmıştı

Hayrettin NEŞELİ:

Av.Hayrettin Neşeli ve Eşi Emine Hanım 6 Şubat sabahı 4.17 depreminde Hatay’da oturdukları Emlak konutları sitesinde, binalarının enkazı altında inleye inleye hayata gözlerini yumdular.

Devletin her emrine yıldırım hızıyla yetişen, bayrak vatan sevdalısı 68 kuşağının yiğit Hatay’lısı maalesef cansız bedenine devletimiz günler sonra ancak ulaşabildi.

Değerli bir ağabeyim, aile dostum Av. Hayrettin Neşeli milliyetçi cenahın önder lider bir ismiydi. Öğrencilik dönemlerinde başkanlıkları sonrasında kaymakamlık göreviyle başladığı brokrat hayatı, Alpaslan Türkeş’e yazdığı bir mektubun Merhum Türkeşin kasasında 12 Eylül sonrası çıkınca kaymakamlıktan atılmış değerli bir dava adamıydı.

Sonrasında tekrar kaymakamlığa dönemediği için hep içinde bir uhde olarak kalmıştı. Vali olacağı Kararnamesi köşkte beklerken 12 Eylül olmuş her Mülkiyeli gibi oda Vali olamadığı için, içi buruktu.

Hayrettin abiyle gıyaben tanışıyorduk fakat kendisiyle 2004 yılında bir araya geldik. BBP nin 2008 deki Muhsin Yazıcıoğlu başkanlığında yaptığı istişare toplantısına da BBP Hatay il başkanı olarak katılmıştı. Manavgat’ta ülke meselleri ile yaptığımız istişarelerde fikir birliğimiz olmuştu.

Gel zaman git zaman hukukumuz dostluğumuz gelişti Ailece onları Adıyaman’da ağırladım bir kaç defa , bizleri de rahmetli Neşeli ailesi Hatay’da ağırladı. En son 2 ay evvel görüşmüştük, sağlık sorunları vardı ama kader onu dünyadan deprem şehidi olarak aldı.

Rahmetli güler yüzlü her sohbeti tebessümlüydü. İkram etmesini sever, misafir perver biriydi. Elinde ne var ne yok arkadaşlarıyla dostlarıyla paylaşmaya çalışırdı. Rahmetli Alpaslan Türkeş’in itibar ettiği okuyan cesur yürekli biriydi.

AK parti kurulurken kendisine kurucu olması en üstten teklif edilmesine rağmen kabul etmeyi dava arkadaşları incinmesin dıye kabul etmemişti. Hayrettin Neşeli’nin vafatı Hatay hukuk camiasında ve milliyetçi camianın önemli kaybı oldu.

Eşi Emine hanım efendi dünyada yaptığı kader arkadaşlığını mezarda da devam ettirdi.

Oğullları Hakan ve Alper Neşeli, kızı Ülkü ve damadı Mehmet özel için çok acı kayıp oldu. Böyle acı bir günde Hatay’da cenaze merasimine katılamadım. Yer yarıldı gök çöktü Hatay’a Adıyaman’a ve Maraş’a. Hepimiz yaralıyız.

Hayrettin ve Emine Neşeli’ ye Rahmet diliyorum, ailesine sabır diliyorum BAŞIMIZ SAĞOLSUN