Her şeyin zamanı var, toprak size bu dengeyi yaşatıyor, örneğin rastgele ekemez rastgele sulayamaz, aşının, bakımın fidenin, budamanın zamanı var.

Toprağın enerjisiyle başladım, şimdi bolluk bereket suyun çiçeklerle dans ettiği bitkilerin doğanın bayramı görselliğin seyrindeyiz. Her şeyin zamanı var, toprak size bu dengeyi yaşatıyor, örneğin rastgele ekemez rastgele sulayamaz, aşının, bakımın fidenin, budamanın zamanı var.

Yayla kızıyım, yaşadıkça toprağa merak sardıkça öğrendim. Minik bir çiftçiyim de her ne kadar emek işinde imece usulünü çok sevdimse de derim ki sonuç ve görseli enerjisi işin arınıyorsunuz toprak ve suyla uğraşırken doğanın sihrine hayran kalıyorsun güneş su hava olmazsa olmazı! Heybenizdeki bütün ağır yükler yok oluyor omuzunuzdaki hançerler fırlıyor eriyor doğanın hürmetinde gönül gözün açılıyor iyilik, güzellik, doğallık kimdeyse çekiyor seni, yayla ruhun başak gibi dimdik papatya gibi net ya seversin yada hiç gelincikler gibi narin, fındık kabuğu kadar sert böğürtlen gibi dayanıklı çalıların dikeni gibi, korunaklısın elini kaldırana...

Kelebeklerin ilahi dansında kuşların melodisiyle uyanmak farz oldu kuzinenin üzerinde ekmek fırınındaki patates bir kereden hiç bir şey olmaz. Ancak hep nakarattır, diyete hele de benim hiç bitmez dinazor ömrü diyetim, veremediğim beş kilo aldığım beş altı kilo hep budur en büyük sorunum, enerjimin yakar topu vicdanımın pembe sayfa ömrüm diyetim!

Yaptıklarım yapamadıklarım sevdiklerim ve sevemediklerim enerji topladığım güzel insanlarım bu sabah harika müziklerle ruhum dans ederek, sek sek oynayarak ve döne dolaşa parkı ihlal ettim, evet deli dediler mutluluğa alışkın değil ki toplum mutluluğa layık görülmemiş.

Hey bir dakika o kadar da değil biraz elimizde sevdiklerimiz, çok sevdiklerin güzel yürekli güzel konuşan güzel düşünen bilgili görgülü, güzel sevenlere harcayın vaktinizi.

Gereksiz mutsuz isyankar zaman ve enerji kaybı o zaman bana bu enerjiyi veren dostlarım arkadaşlarım sevdiklerim elbette en güzel seçimlerim, harikasınız seviyorum! Sizi, erguvanlar ve lila aşkına hoş geldin yeni gün! Yeni gün yeni umut güzel yaşadığımıza en güzel tanık, hadi doğanın adaletine kaldırıyorum.

Sizlerle sabahın aşk kahvesi eşliğinde!

Kıymet Şahin

27.Nisan.2024 00:04