Hatay'da Adem Yarıcı isimli bir vatandaşın Hatay Valilik binası civarında “Çocuklarım aç, iş istiyorum" diyerek kendini yakması tüm Türkiye'yi derinden sarsmıştı.

Olayı bir meczubun kendini yakması olarak değerlendirme basitliği içerisine girilmesi, Adem Yarıcı’nın kendini yakmasından daha vahim bir olay görüyorum

Anadolu’da yaygın olan ve Müslümanların dilinden düşmeyen Hz. peygamberin ‘KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR’ sözünü bu olaydan sonra nereye koyacağız?

İntihar olayından beri doğru dürüst uyuyamadığımı söyleyim, bu olayın vukuu bulduğu Hatay’da görev yapan Vali, Vali yardımcıları, Hatay belediye başkanı ve yardımcıları acaba nasıl uyuyorlar merak ediyorum?

Olay üzerine Hatay valiliği açıklama yayınlayarak ‘ psikolojik rahatsızlık nedeniyle’ diye açıklama yapmış, işsiz ve aç adamın psikolojisi nasıl olmalı?

HZ. Ömer ‘ Fırat kıyısında bir koyunu kurt kaparsa hesabı Ömer’den sorulur’ mesuliyeti sorumluluğu taşımayan idarecilerin olduğu yerde daha çok kimse kendini yakar.

Bir yanda gece kondular da iftar ve akşam yemeği tercih eden asrın lideri Recep Tayyip Erdoğan, diğer yandan istifa etmesi gerekirken, görev yaptığı yerde açlıktan intihar eden vatandaşla ilgili ‘ psikolojik bozukluk nedeniyle’ diye açıklama yapıp istifa etmeyen Vali.

Cumhurbaşkanının hassasiyetini yaşamayan ve taşımayan yöneticilerle Türkiye’nin bir yerlere gitmesi de mümkün değil.

Bu olay Japonya’da olsaydı Vali harakiri yapardı, yarın mahşerde kendini yakan bu adam benim de yakamdan tutacak diye korkuyorum, hiç olmasa yazdım belki mesuliyetten kurtulurum.