Allah rahmet eylesin. İsmini ilk kez üniversite yıllarında çıkardığı İcmal dergisini dağıtan Trabzonlu bir arkadaşım'dan duydum. İş hayatına atılınca bağlıları Öğüt ve İcmal'i abone ettiler. İşimiz özel sektördü her gurupla diyaloğumuza özen göstermemiz gerekiyordu. Şimdi bazıları ilişkilerini inkar ediyor ancak ilişkimiz sıcak olmayan tek grup F: Gülen'in topluluğuydu çünkü onlarla aynı iş kolunda rakiptik. Bizden öğrenci almayı hele zeki başarılı bir öğrenciyse alıp dershanelerine yazdırmayı ibadet vecdiyle yapıyorlardı.
Haydar Baş'ın ilginçliği tanıdığım süre içerisindeki değişimiydi. Misal 1994'e kadar hadisler konusunda çok katıydı. Hafifçe sahih mi değil mi konusuna bile tahammül etmiyordu.

1991 RP-MÇP-IDP ittifakını aleni desteklemişti. O ittifak için bir ay bendeniz Kayseri'de çalışmıştım. Şimdi maziye bakıyorum da; ittifak yapılabilir ancak yasal her partiyle yapılmalı halkı boş kuruntulara sokmamak gerekirdi. O söylemde ne büyük hatalar ne büyük boş hayaller kurulmuştu.İttifaka "inançlı kadrolar ittifakı denilmemeliydi, Birlikte rahmet ayrılıkta azap var hadisi miting meydanlarında sık sık ifade edilmemeliydi. Halk boş kuruntulara sokulmamalıydı.Çünkü ittifak seçimlerden hemen sonra dağıldı.
. İttifak bu ülkede bu ülkenin vatandaşlarının biribilerine karşı ittifakı olmamalıydı tıpkı Milliyetçi cephe gibi, tıpkı Vatan Cephesi gibi laflardan sözlerden, ayrıştıran her ifadeden özenle kaçınılmalıydı.
Bu ülkede en vatansever geçinen bir insan bile çok rahat kendi partisinden olmayan insana karşı bir linç anlayışıyla bakabiliyor ayrıştırabiliyor.Milliyetçiliği ağzına sakız yapan bazı milletvekilleri twetter hesaplarında sürekli fikir fukaralıklarından dolayı karşı tarafta gördüğü partililere hatta kendilerinden ayrılanlara dahi kem söz söyleyebiliyor, çok rahata hakaretler edebiliyor. Sonra da çıkıp Türkiye milliyetçiliğinden dem vurabiliyorlar.

Bu ülkede ötekileştirm,e dışlama, damgalama ve hakaretler, vatanseverlikle hiç bir zaman bir arada olmaz. İttifaklar eğer partiler yasalsa her parti arasında geçici olarak engelleri aşmak için işbirliği yapılabilmeli. nüfusun yarısını dışlayarak ötekileştirerek nasıl Türkiye'nin birliği sağlanabilir?

Haydar Baş hocanın 1991 ittifakından sonra "bunlar birlik tesis edemezler" deyip siyasetin içerisine girdi. Tansu Çiller'in danışmanı oldu. Sonra Parti kurdu Sonra bazılarına göre döneklik ancak fakire göre fikri değişim ve gelişim olan bir tarikat şeyhi olarak Cumhuriyetle barışık anti emperyalist söylemler ifade etmeye başladı. Bu arada geçmişi adamlarına abartılı karalamalarına( Osmanlıyı) Mustafa Kemal'i olduğunun dışında övmesine de gerek yoktu.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, sakal