Bir yerde terör varsa orada güç iddiasında olan her yabancı devletin eli vardır. 
Devletin de o yapı içerisinde elamanı vardır; olmak zorundadır. Yoksa devlet olmaz Yabancıların faaliyetlerini takip edemez.

HDP in misyonunu sadece terör destekçisi der kestitip atarsanız bu foto mevzusunu anlamak zorlaşır. HDP en büyük desteği devletten ve Ankara'da meçhul güçlerden almaktadır. Hem terör örgütü deyip hem de yılda devletten 100 milyon Tl hazine yardımını kimse izah edemez. HDP olmazsa %0 lık Türk marksistleri nasıl TBMM'ye girecek?

Mustafa Kemal'e bakışları nedir? genelde sempati ve hayranlık duyarlar.
Ahmet Türk 10 yıl önce "bize neden tepki gösteriyorsunuz bizi neden dışlıyorsunuz, bu ülkede Atatürk'ü en iyi anlayan biziz. Biz Hakkari'nin dağında bir köyde kadını belediye başkanı seçmedik mi?.
HDP'ten önce bu bölgede kadın vekil var mıydı? yoktu." demişti.

Bizim muhafazakar mahalleyi de dönüştüren tüketici yapan AKP'dir. Devletimizin dindarları tamamen dünyevileştirmesi laikleştirmesi AKP sayesinde sağlanmıştır. Tüketici yapılmıştır. AKP olmasaydı "mikrofonda konuşmak caiz değildir" diyen molla 4x4 gavur üretimi jeeplere nasıl binecekti, 20 yıl önce gecekonduda oturan Güllü Bacı haramilerin imar rantı sayesinde "Rezidansta oturuyorum" sözünü nasıl söyleyecekti? 
Güneydoğu'yu modernist yapan ise HDP'tir. Ne şeyhlik ne medrese ne ağalık hepsi kalktı. Arada bir kayum ataması var ise de bu HDP'e hayatta kalması için bir yaşam öpücüğü sunmaktadır. Bu da HDPin işinin bitmediğine delilidir. HDP eliyle Kürtlerin iyice tüketici bireyci hale gelmes gerekiyor demektir.Öyle arada bir HDP'in kürtçü söylemlerine bakmayınız Diyarbakır'da sokakta konuşulan dil Türkçe'dir bir kaç yıl sonrada yarı buçuk tarzanca yabancı Batı dilleri de etkili hale gelir tıpkı İstanbul Beşiktaştaki gibi.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar ve iç mekan