Türkiye'nin en cahil çıkarcı riyakar takımını tanımak isteyenler, seçim zamanı siyasi partilerin bürolarına gitsin baksınlar

Formalite var O formaliteye kağıt üzerinde uyguluyor ama pratikte değil, bir inşaat var inşaatın şefliği var orada bir mühendisin bulunması lazım ama o mühendis inşaatı bile görmeden imza yetkisini veriyor sadece kayısı yetişen tarlalar imara açılıyor zemin etüdü yapılmıyor.

Tarihte o bölgede hangi depremler olunmuş bilinmiyor, burayı imara açanlar ise siyaseti sadece rant için makam mevki mansıp için yapanların, el kaldırması ile onay vermesi ile yapılaşmaya gidiliyor. Belediye meclisinde üye olmak için İlkokul diploması yeterli oluyor, ilim bilim hak getire.

Dünyanın en Sulak en verimli yerlerinden Mezre(Elazıg) Sultan Abdülaziz döneminde imara açılıyor üzüm tarlaları lahana tarlaları tarım arazisi yok ediliyor Betonlaştırılıyor. Elazığ güvenli bir yer olan Harput'tan aşağıya indiriliyor. 6.5 şiddetindeki bir deprem Elazığ'ın yerinin ne kadar sakıncalı olduğunu gösteriyor.

Malatya Kayısı Bahçeleri ile ünlü bir yer adı üstünde; Bostanbaşı .. imara açılıyor, kayısı bahçeleri betonla dolduruluyor.

Adıyaman'da bir belediye başkanına kasem ederlerdi şehiri Karadağ'a doğru çekmesi gerekirken kahverengi,kuru baston diksen Yeşerecek tarlaları imara açtı diye ama onun hatası daha sonra devam ettiriliyor. Hiç kimsenin aklına deprem gelmiyor 1999 Adapazar,ı depremi olmasına rağmen gökdelenler dikiliyor .

 Maraş'ın lakabı Kara Maraş imiş karalığı 1513 yılında şehri yerle bir eden depremden almış, iki katlı ev yapmak sakıncalıymış ancak deprem unutuluyor..

Tarih bu ülkede sadece saray kavgaları savaşlar harpler olarak okutulmuş, deprem tarihini maalesef evlatlarını öğretememiş.

 Hele Hatay'ın durumu zeytin ağaçları sökülüyor yerine rezidanslar yapılıyor, hiçbir formaliteye uyulmuyor tamamen bir teknik iş olan belediyecilik, tamamen siyaset rant için çalışanların eline geçiyor. Türkiye'nin en cahil çıkarcı riyakar takımını tanımak isteyenler seçim zamanı siyasi partilerin bürolarına gitsinler orada fazlasıyla bunları bulurlar; Halbuki ülke yönetmek ehliyet ister bilgi ister yetenek ister.