Azerbaycan'ın çalışkan siyasetçilerinden, Türk dünyasının Asena’sı Ganire Pasheyeva ile 20 yıla yakın bir dostluğumuz, hukukumuz arkadaşlığımız vardı.

Azerbaycan'ın çalışkan siyasetçilerinden, Türk dünyasının Asena’sı Ganire Pasheyeva ile 20 yıla yakın bir dostluğumuz, arkadaşlığımız vardı.

 Bir kaç defa bizi Azerbaycan'a davet etmişti. GAP gazeteciler birliği heyeti olarak Azerbaycan'ı böylelikle ziyaret ettik.

Çok değerli Meslektaşlarımızla, yazarlarla, sanatçılarla karşılıklı tanıştık.

 İki ülke ve GAP bölgesi olarak bu gezilerle kültürel, sosyal ekonomik yararlar sağlandı.

Ganire Pasheya'nın Türkiye'de ve GAP bölgesinde tanınmasında önemli katkılarım oldu.

Ganire hanım genç yaşta dünyayı gezmiş görmüş gazeteci meslektaşımızdı. Haydar Aliyev’in yakınında çalışmış, kendini iyi yetiştirmiş, doğu-Batı Çin klasiklerini okumuş, bir kaç yabancı dil bilen entelektüel bir isimdi.

Azerbaycan'ı uluslararası arenada iyi temsil ediyor, AB parlamentosu başta olmak üzere uluslararası toplantılarda Türkiye’ye sahip çıkıyordu.

Karabağ, Guba başta olmak üzere Ermenilerin katliamlarını her sahada dünyaya duyurmaya gayret gösteriyordu.

Her sohbet ve konferansında mutlaka Karabağ sorununa dikkat çekerdi.

Karabağ'ın özgür olması hayalini ölmeden önce görme bahtiyarlığına erişti, işgalin son bulması onun en büyük hayaliydi.

Kendisine 'Evlenmeyi düşünmüyormusun?' sorusunu sordum, bana 'Ben kendimi Türk milletine adadım, evlenmeyeceğim. Hayatım boyu bu necip millete hizmet edeceğim' dedi.

Bu cevap beni oldukça duygulandırmıştı.

Adıyaman'a bir kaç defa davet ettim geldi. Bölgemizde birçok il’e davet ettim, ayrıca da davet edildiği yerlere bizleri haberdar edip çağırdı.

Şanlıurfa'da Durutv'de program konuğum oldu,bir saatten fazla dünya gündemiyle ilgili konuştu.

Adıyaman'a bir park yaptırmak isteği vardı, bizim belediye başkanlarının esnaf ziyaretleri, dergâh ziyaretleri bitmediği için konuyu etraflı konuşamadık.

Ganire Pasheyeva Şanlıurfa'ya Eyyübiye'ye harika bir Azerbaycan parkı yaptı açılışına ailece gittik.

6 Şubat depreminde aradı geçmiş olsun dedi. Malatya'ya geldi ‘Azerbaycan’dan yardımların artırılması için çalışacağım’ dedi.

Beni Azerbaycan Cumhurbaşkanı ilham Aliyev ile görüştürüp ‘Adıyaman'a 1000 konutluk bir proje’ isteyecektik nasip olmadı, kaderde genç yaşta ölmek varmış. Bakü'de mezarlığının önünde durdum gözlerimden yaşlar indi.

Mekanın cennet olsun güzel Asena, sana doyamadık, hakkımız helal olsun.